I disse korona-tider med mange meninger og skriverier føler jeg for å dele noen tanker.

Ringerike kommune med kommuneoverlege Karin Møller i spissen blir i disse dager kritisert for ikke å følge samme restriksjonene som Jevnaker og Modum kommune, blant annet har det blitt satt spørsmålstegn ved juleshowet «O´jul med din glede» som hadde premiere på Gledeshuset nå på fredag.

Jeg skjønner at det kan stilles spørsmål ved om det er greit å gjennomføre og oppsøke en slik happening når vi alle helst «skal sitte stille i båten».

LES ANMELDELSE HER: O' jul med din glede: Genial gla'skap og mesterlig musikalitet

Jeg følte meg trygg

Men som gjest nå på fredag må jeg få si at måten smittevernreglene ble håndtert på gjorde at jeg følte jeg meg helt trygg, det var spriting, køordning inn og ut og gode avstander både i salen og over alt ellers.

Bestillinger ble kun utført ved bordene med app og påfølgende mobilbetaling. Så om du velger så kan du faktisk gå på show uten å være i nærheten av andre enn de du kom sammen med.

Jeg vil påstå at en er mer utsatt under en vanlig butikkhandling under litt trange forhold. Og jeg må si at etter åtte måneder begynner det å sitte godt i ryggraden på folk dette med spriting, avstand og andre nødvendige hensyn (selv med et par øl innabords).

Jeg synes det er bra og respektabelt at kommunen samarbeider med de forskjellige aktører innen kultur og idrett slik at de få lyspunktene nå om dagen lar seg gjennomføre.

En felles dugnad

Det snakkes mye om dugnad, og dette er også en felles dugnad mellom kommune, arrangører og publikum. Og dersom alle bidrar og bruker hode er det faktisk mulig å gjennomføre både Juleshow og Panthers-kamper i trygge rammer innenfor gjeldende nasjonale regler.

Nå skal ikke jeg ta på meg og anmelde årets Juleshow, det har Anne Gro gjort, men av alle de 30 sommer- og juleshowene jeg har sett så havner årets utgave langt opp på lista, jeg hadde med meg både et par ungdommer og min mor på 83, og alle var helt samstemt i at dette var noe av det bedre de hadde sett.

Vi vet jo at i hver revy så varierer det hvem som får litt ekstra plass, i år var det Marie Risan sin tur. Og den tok hun så til de grader vare på, alt ifra de «vanlige» humorinnslagene vi kjenner henne fra til en mer seriøs barnehagejentes framføring av tanker rundt koronaen som var til å få tåre i øyekroken av.

Plassene må og bør fylles

Det er synd at de ikke kan kjøre for full sal, men de lovlige 200 plassene må og bør fylles, det har årets forestilling fortjent.

Bildeserie

Se hvem som var på juleshowpremiere

Så ta med familie, venner og kollegaer og lys opp den stusslige hverdagen, det trenger både vi og de som skal leve av dette, sleng gjerne innom en av byens restauranter også, der er ting også på stell i forhold til smittevern. Husk at de alle skal være der når dette en gang er over.

Dersom alle bruker hodet, og følger de reglene som kommunen og arrangørene/bedriftene har utarbeidet, så er det faktisk mulig å ha det litt moro samtidig som en er innenfor trygge rammer.

I denne podkasten kan du høre innslag fra 10 år med juleshowet:

Her kan du høre alle podkastene fra Ringerikes Blad.