Hønefoss Ungdomskorps under ledelse av dirigent Espen Aslaksen gjennomførte stykket, a little stress music av Thomas Doss, som er delt opp i fire satser. Første og siste sats har et høyt tempo, som man godt kan kjenne seg igjen i med titlene «rushtid» og «mandag morgen». De to mellompartiene, en vals og en romanse, høstet gode poeng. Fine dynamiske linjer, kontraster og elegant solistspill resulterte i en flott 3. plass i 3. divisjon med 89 poeng.

Dirigent Erik Rosø Pladsen kunne også være stolt av innsatsen til Jevnaker Ungdomskorps, her ble det delt ut hele 92 poeng som ga de en solid 3. plass i 4. divisjon etter fremførelsen av Diogenes av Jacob de Haan. Musikkstykket her handler om den greske filosofen Diogenes som levde 400 år f.kr. Han var en kontroversiell figur, og regnes som den som oppfant kynismen. Stykket bærer preg av høy intensitet og tempo, som korpset presterte med en frisk og entusiastisk spillestil, noe de fikk heder og ære for.

De fleste deltagerne på RM Øst fikk seg en fin gjennomgang før de til helgen reiser videre til NM Janitsjar i Trondheim. Nå er det bare å gå nøye igjennom dommer kommentarene og finpusse den siste uken. Jevnaker Ungdomskorps stiller da i 6. divisjon og Hønefoss i 5. divisjon.