Førstkommende tirsdag er det klart for første sending fra Gledeshuset. Den kan du få rett hjem i din egen stue.

– Vi går sammen for å spre glede, stolthet og samhold lokalt. Fra Gledeshuset storsal vil vi livestreame kulturopplevelser til glede for hele lokalbefolkningen, sier Kristin Ranem Rønsdal, prosjektleder i Ringerike næringsforening.

Hver tirsdag og torsdag

I en tid hvor alle arrangementer er avlyst på grunn av koronautbruddet, har kulturen funnet nye kanaler. Mange artister holder konserter på nettet.

«Hønefoss live» blir et eget lokalt konsept med mange forskjellige artister, kjente og ukjente fjes. Første sending går tirsdag 31. mars klokken 20.30. Det planlegges sendinger hver tirsdag og torsdag kveld.

LES OGSÅ: Heldigvis har ikke koronaviruset smittet kreativiteten | Anne Gro Christensen

Først ut er fire lokale stoltheter: Madeleine Ossum, Trond Lien, Marte Helleseter og Jonas Rønning.

– Vi gleder oss til en morsom, positiv og hyggelig sending, sier Rønsdal.

«Hønefoss live» kan sees her på ringblad.no og på Facebook-siden Hønefoss by.

Bruser opp stemningen

Mange lokale krefter står bak initiativet og gjennomføringen: Ringerike kommune, Sparebankstiftelsen Ringerike, Hønefoss Sparebank, Hønefoss Lyd, medielinja ved Hønefoss videregående skole, Ringerikes Blad, Ringerike Renhold og Ringerike næringsforening.

– På vegne av prosjektgruppen vil jeg takke alle som har bidratt og vil bidra til at vi kommer i gang. På forhånd vil jeg også takke alle dere som vil være med å gjøre dette til et viktig, positivt og hyggelig tiltak i en meget krevende situasjon, for oss alle, sier Rønsdal.

LES OGSÅ: Her skal Jørgen og Petter sende karantene-konserter fra Hønefoss