En av Ringerike Blads lesere har sett at en forretning sentralt i Hønefoss har to balkongflagg utenfor inngangspartiet som ifølge ham henger ute døgnet rundt, og har gjort det iallfall siden helga.

– Flagg skal heises ved soloppgang og tas ned ved solnedgang. Vimpler, derimot, kan henge ute om natta. Flagget er et nasjonalsymbol som man må ha respekt for, synes han.

Svar til «Insekthotell»

– Jeg leste i onsdagens avis et innlegg om insekthotell skrevet av «en på Vesterntangen». Av erfaring fikk også mitt lite «beboere», men hørte at det var fordi det hang med feil side ut. Etter å ha snudd riktig side frem ble det et yrende liv i hotellet! Er det andre som har samme erfaring? Med vennlig hilsen Harald Rijordet.

 

Svar til «Insekthotell» 2

– Jeg ser at en leser på Vesterntangen ikke har fått besøk av insekter i sine insekthotell. Jeg leste nylig på nettsidene til naturhistorisk museum at det anbefales å flytte insekthotellet til en lunere og mer solfylt plass om det ikke får besøkende. Gjerne sørvendt og inntil en mur eller vegg. Håper dette hjelper, skriver en anonym leser til Direkte linje.

Grasrotandelen – en gave fra Norsk Tipping

Norsk Tipping deler årlig ut millioner av kroner til organiserte lag og foreninger. Mange er nok ikke klar over denne gaven fra Norsk Tipping. Dersom en spiller kjøper ukentlig en Lotto, Viking lapp og en Extra lapp vil dette koste 160 kr. pr. uke og i løpet av året blir dette ca. 8500 kr. Og av dette beløpet deler Norsk Tipping ut hele 7,5 % til lag og forening. Gaven blir hele kr 673,- og dette for en person. Og for en klubb eller forening blir det fort store summer! Kanskje en lettere måte å få inn penger på enn loppemarked? Kommisjonæren i Norsk Tippings forretning hjelper deg, forteller Ingvar Ljåstad til Direkte linje.

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til [email protected]