Gå til sidens hovedinnhold

Lloyds marked kaster skygger over bybrua | Hans Einar Thorset

– I dette området bør det bety noe hvordan parken, bybrua, og ikke minst fossen blir mørklagt av skygge.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er flott med byutvikling og høye bygg. Men det er betenkelig å bygge slik at det som antakelig er det mest kjente og mest besøkte sted i Hønefoss, blir liggende delvis i skyggen.

LES OGSÅ: Engasjerende høyhusdebatt ved fossen | Kay Magne Steen

For ved å bygge høyhuset i Lloyds marked, vil både Hønefossen og også bybrua og Nordre park ligge delvis i skyggen hver ettermiddag på våren, sensommer og høst. På de tidspunkt området kanskje er mest besøkt.

Sol og skygge

Jeg leser i Ringerikes Blad at kommunens administrasjonen mener skyggen fra høyhuset vil gi begrensede endringer i sol og skyggeforhold. Og at det i svært begrenset grad berører eksisterende bebyggelse.

Det er godt mulig at annen bebyggelse blir lite berørt. Men i dette området bør det også bety noe hvordan parken, bybrua, og ikke minst fossen blir mørklagt av skygge.

Les også

– Veien til vinn-vinn | Ole L. Tøsse

På presentasjonen ble det framhevet at midt på sommeren (21. juni) vil skyggen kun være i fossen og ikke i parken. Men når solen er lavere, det vil si om våren, sensommer og høst, blir både Nordre park og bybrua hver dag liggende i skygge en periode.

Hønefossen i skyggen

Og den store attraksjonen for Hønefoss, det praktfulle skue Hønefossen, blir noen timer liggende delvis i skyggen hver eneste dag, hele sommeren. Og det på den kanskje flotteste og mest besøkte tiden på dagen.

Bra med byfornyelse, men viktig å få det godt tilpasset det som betyr noe i omgivelsene. Og ikke ende opp med noe som byen vil angre på i generasjoner.

Kommentarer til denne saken