Gå til sidens hovedinnhold

Leter etter kandidater til nordisk matpris

Artikkelen er over 2 år gammel

Vi har flere prisvinnende matprodusenter i distriktet. Nå vil Norges Bondelag ha forslag om hvem som skal representere Norge i en matkonkurranse på Island.

I juni går finalen i matkonkurransen Embla av stabelen på Island.

Nominasjonene er åpnet, og i hele mars kan alle som ønsker det, sende inn sine kandidater via Emblas nettsider. De Finalistene fra hvert land presenteres 2. mai.

– Vi trenger mange gode forslag. De nordiske landene har råvarer i verdensklasse og stolte mattradisjoner. Jeg er spesielt glad for at vi jobber på tvers av landegrensene med et felles mål om å løfte det unike ved nordisk matproduksjon, sier Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag til Nationen.

Det konkurreres i sju kategorier: råvareprodusent, matformidler, mathåndverker, matdestinasjon, mat til mange, matgründer og mat til barn og unge. Forrige gang konkurransen ble arrangert, i København i 2017, vant Norge i kategorien mat til barn og unge.

– Det foregår mye spennende utvikling innen råvarer og matkonsepter i Norge. Å konkurrere mot noe av det beste som finnes i andre nordiske land gir oss en pekepinn på hvor listen skal ligge, også i Norge, sier juryleder og kokk Even Ramsvik i en pressemelding.

I Ringeriksdistriktet har vi flere matprodusenter som har vunnet nasjonale priser:

Les også

– Det her er altså så stort. Tusen, tusen takk!

Les også

Raclette-ost fra Jevnaker smeltet ostehjertene til fagjury

 

Les også

Her er beviset på at Ask gård er en av landets beste matprodusenter

Les også

Kristoffer og Anne Martes kjøttprodukter utmerket seg i fersk kåring

Les også

Disse ostene er blant verdens beste – og de lages på Hadeland

 

Disse lokale gründerne har knekt koden: Nå er de på norgestoppen

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.