Gå til sidens hovedinnhold

Leteaksjon på Norefjell

Nødetatene har iverksatt en leteaksjon etter en savnet mann i 50-årene på Norefjell ved Tempelseter. Etter søk gjennom natta er mannen fortsatt ikke funnet.

SIGDAL: Oppdatert 05.45 fredag: Mannen har ikke blitt funnet i løpet av natta. Redningsaksjonen pågår for fullt, men det har vært utfordrende med dårlig vær og skredfare, opplyser operasjonsleder Marius Knudsen i politiet. Fredag forventer de bedre vær, noe som kan gi mulighet for bruk av helikopter i søket, skriver Drammens Tidende.

Ifølge politiet er mannen trolig savnet fra området øst for Høgevarde. Sist noen var i kontakt med ham på telefon var rundt klokken 16.00 onsdag.

Savnede startet turen på ski fra Tempelseter og skulle til Høgevarde, og tilbake til Tempelseter igjen.

Frivillige var med i leteaksjonen onsdag kveld, med utgangspunkt i Tempelseter.

Ønsker tips

Letemannskapene har søkt gjennom hele natta, men har foreløpig ikke funnet mannen, melder politiet torsdag morgen. Klokka 12.36 melder politiet at redningsaksjonen fortsatt pågår.

Politiet har gått ut med en beskrivelse av den savnede mannen: Gul/oransje jakke, mulig blå bukse, gul/oransje lue. Det skal være skarpe farger på klesdrakten. Observasjoner eller tips på person med denne bekledningen kan gis til politiet på telefon – 02800.

Borgar Kolbjørnsrud i Norefjell Utvikling er på Tempelseter torsdag morgen.

– Det er veldig dårlig sikt, sier han til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Leteaksjonen på Norefjell: – Han er godt vant til å være i fjellet

Nye søk

Ifølge innsatsleder på stedet, Kjetil Solheim, har den savnede mannen gått fra Tempelseter litt før klokka tolv på dagtid. Han ble meldt savnet av familien klokka 21.00 onsdag kveld.

Torsdag formiddag samler politiet mannskaper klare for nytt søk i dagslys. Det er fortsatt dårlig sikt og tåke som preger leteaksjonen.

– Vi er i løpende dialog med helikopter, men per nå er det for dårlig til å sende ut, sier Solheim.

LES OGSÅ: Tar utgangspunkt i mobilsignaler

Mange frivillige i aksjon

Det er totalt 21 personer i Røde Kors med i søket tidlig torsdag morgen. Det er også med tre personer fra Norske Redningshunder, elleve snøscootere og to tråkkemaskiner.

Torsdag morgen sier operasjonsleder Per Arne Amundsen i Sørøst politidistrikt at det fortsatt ikke er vær til å fly helikopter i søket.

– Vi fortsetter videre utover dagen og skal ha bytte av mannskap etterhvert.

Ifølge operasjonslederen er det en del bratte partier i området som gjør søket mer utfordrende.


Kommentarer til denne saken