Anbud365.no skal ifølge Kampanje.com bli en uavhengig nettavis med daglige nyheter fra det norske og europeiske markedet for offentlige innkjøp.

Bak satsingen står det norske konsernet Mercell, som opererer i det nordeuropeiske markedet for elektroniske anbudsverktøy, og selskapet Commshop med Lennart Hovland i spissen.

Men Hovland blir redaktør for nettavisen, er tidligere Dagblad-direktør Terje Wibe administrerende direktør i Mercell Holding, og blir styreleder for den nye nettavisen.

– Hvert år gjøres det offentlige anskaffelser i Norge for mer enn 450 milliarder kroner. Likevel har det til nå ikke eksistert en nettavis som retter seg kun mot dette markedet. Dette endres nå, sier Wibe til Kampanje.

Hovland tilføyer at det er stor etterspørsel etter kunnskap og nyheter i dette markedet.

Sistnevnte har blant annet jobbet i Forum for offentlige anskaffelser, NHO, Leanonline.no, Norsk Lysningsblad og Aftenposten. Siden 2006 har Hovland hatt redaktøransvar for OI-nyhetene på doffin.no, og han har også 15 års redaktørerfaring fra NIMAS eget fagtidsskrift, Logistikk & Innkjøp, samt vært redaktør i Hjemmet Mortensen.

Mer om Hovland, kjent fra E16-alliansen: