Legekontor på Jevnaker stengt: – Én ansatt er smittet

KARANTENE: Ansatte ved legekontoret på Jevnaker er i karantene etter at det er påvist smitte hos en ansatt. Det rammer også kommuneoverlegen i Lunner, Bjarne Oure, som er  fastlege på deltid i Jevnaker.

KARANTENE: Ansatte ved legekontoret på Jevnaker er i karantene etter at det er påvist smitte hos en ansatt. Det rammer også kommuneoverlegen i Lunner, Bjarne Oure, som er fastlege på deltid i Jevnaker. Foto:

Samfunnshuset legekontor på Jevnaker er stengt. En ansatt er bekreftet smittet av koronaviruset.

DEL

Det melder Jevnaker kommune i en pressemelding.

– Alle leger ved kontoret er testet. Det forventes svar i morgen lørdag. Alt personell og deres respektive familier er satt i karantene. Ingen av de er alvorlig syke, skriver Anette Skafjeld, kommunikasjonsrådgiver i Jevnaker kommune.

Personen som er bekreftet smittet skal være i god allmenn form. Det er usikkert hvor smittekilden kommer fra, men vedkommende har ifølge kommunen vært på reise i Norden.

– Det jobbes nå med smittesporing og oppfølging av nærkontakter, skriver kommunen.

LES OGSÅ: Fortsatt ingen kjent smitte i Ringerike

Rammer kommunelege i Lunner

Legekontoret er stengt fredag.

Kommunen opplyser at akuttberedskap og øyeblikkelig hjelp er sikret og ivaretas av øvrige legekontorer i kommunen.

– Ved behov vil vi kunne åpne Samfunnshuset legekontor på kort varsel. I dag vaskes kontoret ned. Legene har organisert hjemmekontor og vil kunne besvare sms og e-post, skriver Skafjeld.

En av dem som er satt i karantene som følge av dette er kommuneoverlegen i Lunner kommune. Kommuneoverlege i Lunner, Bjarne Oure, jobber også som fastlege ved Jevnaker legekontor.

Tre smittet på Jevnaker

Det er nå bekreftet at tre personer i Jevnaker kommune er smittet av Koronaviruset. Det er status klokka 13 fredag 13. mars. Rundt 50 personer sitter i karantene.

FØLG DEN LOKALE KORONA-UTVIKLINGEN I VÅRT NYHETSSTUDIO

Artikkeltags