Gå til sidens hovedinnhold

Velkommen skal du være!

Artikkelen er over 7 år gammel

Så er det klart: Innfartsveiene til Hønefoss skal utstyres med nye velkomstbannere.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Ringerike Utvikling tar saken, og uten forsinkelser bør alt være på plass til sommerturistene ankommer, skal vi tro en optimistisk utviklingsleder Jørgen Moe.

Hvor viktig er det egentlig å gjerde inn distriktet med et «hjertelig velkommen»? Jo, vi tror det har stor betydning at reisende som enten har byen som mål, eller bare kjøre igjennom, får en hilsen med på veien.

Så er det selvfølgelig viktig at velkomstbannerne er representative og utformet på en måte som gjør at dette blir mer enn bare ord. Derfor er det ikke uvesentlig hvordan de blir seende ut.

Bannerne som nå er kastet på dynga fordi de rett og slett var utslitt, hadde en motsatt effekt på slutten: Totalinntrykket trakk ned. Det er bedre med ingen velkomst enn en dårlig velkomst.

Når det nå skal designes nye bannere, og kanskje også klekkes ut et treffende slagord, bør det jobbes fram noe som representerer distriktet godt, og som blir husket. I tillegg må bannerne lages store nok. Et lite synlig banner blir både knuslete og trafikkfarlig. Budskapet må ikke viskes; ingen må være i tvil om at de er velkommen.

Og bannerne må selvsagt festes så godt at de ikke henger og slenger. Kan det for eksempel være en løsning å velge en type skilt istedet for bannere, som jo lett lar seg rive med av vinden? Sist, men ikke minst: Vi som bor her i distriktet, må være nøye med å «passe på», slik at budskapet ikke blir ødelagt av hærverk og tagging. Dermed kan investeringen som nå gjøres, ha lang holdbarhet.

All ære til Ringerike Utvikling, som reagerte raskt da bannere ble etterlyst her i avisen for noen dager siden.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.