Svært høyt sykefravær

Hønefoss omsorgssenter.

Hønefoss omsorgssenter. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det å organisere riktig de hendene som allerede er der, er et godt sted å begynne, skriver nyhetsredaktøren om eldreomsorgen ved Hønefoss omsorgssenter.

DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Sommerukene har vært preget av en engasjert debatt om eldreomsorgen i Ringerike kommune generelt, og Hønefoss omsorgssenter spesielt. Pårørende og ansatte har bragt til torgs misnøye og frustrasjon, kritikk og forslag til forbedringer.

Nå skal det tas grep, og stikkord i det som så langt er lagt fram, er organisasjon og ledelse. Mange roper på flere hender i arbeid, og det poenget kan neppe overses. Men det å organisere riktig de hendene som allerede er der, er et godt sted å begynne.

I den tidvis opphetede debatten er det hele tiden fokus på at de ansatte gjør så godt de kan; at hender i arbeid rekker over mye. All ære for jobben som gjøres, men det røyner på: Et sykefravær på Hønefoss omsorgssenter på over 20 prosent er svært høyt. Landsgjennomsnittet er på litt over seks prosent.

I et intervju her i avisen onsdag sier leder av omsorgssenteret, Anne Mari Thomle, at tallene er ettergått og enkelttilfeller undersøkt, men at ingenting kan knyttes direkte til arbeidsplassen.

Det høres umiddelbart ut som en rask og enkel konklusjon. Det kan umulig være tilfeldig at fraværet blant en gruppe ansatte på én og samme arbeidsplass ligger himmelhøyt over landsgjennomsnittet. Hvordan kan i så fall det forklares?

At noe ikke kan knyttes direkte til arbeidsplassen, behøver ikke å bety at det ikke er forhold på arbeidsplassen som påvirker hverdagen. Og kanskje er vi her nettopp inne på det før nevnte; organisering av arbeidsdagen, og den enkeltes opplevde mulighet til å kunne gjøre en så god jobb som mulig. De neste månedene vil gi oss svaret.

I dag applauderer vi rask håndtering av en sak som berører og engasjerer svært mange mennesker. Mange tiltak skal settes inn, med mål om at den enkelte skal oppleve verdighet i hverdagen.

Øyvind Lien

Nyhetsredaktør i Ringerikes Blad

Det kan umulig være tilfeldig at fraværet blant en gruppe ansatte på én og samme arbeidsplass ligger himmelhøyt over landsgjennomsnittet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken