Helt utenfor «boksen»

GRÜNDER: Olav Lie-Nilsen ved Thorbjørnrud Hotell er prisbelønt for sin satsing på lokalmat.

GRÜNDER: Olav Lie-Nilsen ved Thorbjørnrud Hotell er prisbelønt for sin satsing på lokalmat.

Artikkelen er over 3 år gammel

Prisen til Thorbjørnrud hotell og ysteri viser hvor viktig det er å våge, og å tenke nytt.

DEL

MeningerDet finnes noen artige forretningskombinasjoner, som Rena Parfymeri og Fargehandel. Du skal også ha evnen til å tenke godt utenfor boksen med Thorbjørnrud Hotell og Ysteri. Sistnevnte er dog et særdeles godt konsept, som nå er kronet med den nasjonale prisen Årets Lokalmatgründer 2016.

Olav Lie-Nilsen er hotellsjefen som, med et brennende engasjement for lokalmat, har funnet en innovativt vinnerkombinasjon. Kortreist mat blir stadig mer etterspurt og satt pris på. At det kanskje koster noe mer enn det masseproduserte, trumfes klart av andre verdier.

Vi er blitt mer bevisste på hva vi spiser, og at maten skal være produsert på en trygg måte. Mat er ikke bare næring, det er også kultur. Det handler ikke bare om hva som ligger på tallerkenen, men også om historien som følger den.

Så gjelder det å se muligheter, og disse fant Lie-Nilsen i hotellets badeanlegg. Det ble konvertert til ysteri, og dermed flyttet også produksjonen inn i hotellet, til glede for gjestens helhetsopplevelse. At han samtidig, gjennom melkeproduksjon har evnet å blåse liv i et nedslitt småbruk, bidrar både til den gode kulturhistorien, til lokal verdiskapning, og tro på mulighetene i norsk landbruk.

Med norsk landbruk sine naturgitte forutsetninger, ligger mulighetene i større grad i kvalitet enn i lav pris. Gjennom å ta håndverket tilbake, tas både landbruk og restaurantbransjen inn i en ny tid.

Igjen ser vi hvor viktig det er å våge, og å tenke nytt, se situasjonen i nytt lys, og utvikle nye konsepter. Lie-Nilsen har gjort det. Bak suksessen ligger to helt sentrale drivkrefter: Ildsjelens evne til å jobbe hardt, og utholdenheten som næres av en ukuelig tro på ideen. Slike prestasjoner er inspirasjon for alle som føler gårsdagens suksessoppskrift ikke lenger er god nok for framtiden. Vi må tenke nytt og utradisjonelt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags