En venn i skyggenes dal

Sven Eystein Lindberg, leder av Ringerike Etablerersenter.

Sven Eystein Lindberg, leder av Ringerike Etablerersenter. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Nå er det ualminnelig viktig at offentlig finansierte ordninger lokalt stokker beina for et felles og koordinert næringsløft. Her trengs Ringerike Etablerersenter, skriver redaktør Bjørn Harald Blaker.

DEL

Leder «Eureka! Jeg har en idé om å starte en ny bedrift.» Det er blant annet disse tankene som skaper nye arbeidsplasser og lokal verdiskapning, men veien fra tanken til realisering kan være mer enn vanskelig. Nå kan den bli enda vanskeligere lokalt.

Både rigide EU-regler og fylkeskommunal budsjettskvis lurer i kulissene når Ringerike Etablerersenter nå står i fare for å miste 300.000 kroner i finansiering. Kutt i driften vil i praksis bety stillingskutt.

Det er hele Buskerud som blir rammet av de foreslåtte kuttene. Samtidig oppleves det ekstra meningsløst å kutte i vår region.

Dette er regionen som skal vokse i innbyggertall, hvor det skal investeres milliarder, og det skal skapes tusenvis av nye arbeidsplasser de kommende årene. Hva er da logikken i å kutte i etablererveiledningen?

Ringerike Etablerersenter er en driftig organisasjon. Resultatlisten er omfattende og imponerende. Bare i år jobber de med 190 etablerere. Det er gitt mer enn 400 veiledningstimer.

Bistanden er helt sentral i arbeidet med å avklare hvilke av etableringene som har livets rett. Den er avgjørende for å hjelpe de riktige etableringene gjennom det som kan fortone seg som en endeløs vei gjennom skyggenes dal.

Å skape ny virksomhet er helt avgjørende nå, og det jobbes godt fra flere hold lokalt. Innovasjonsløft gjør en strålende jobb. Det jobbes offensivt i Ringerike Utvikling med å få nye virksomheter til å flytte hit.

Å skape ny virksomhet er helt avgjørende nå, og det jobbes godt fra flere hold lokalt.

Hvis nå reduserte fylkeskommunale midler sparker beina under den viktige katalysatoren Ringerike Etablerersenter, vil det være både synd og uklokt.

Nå er det ualminnelig viktig at offentlig finansierte ordninger lokalt stokker beina for et felles og koordinert næringsløft. Her trengs Ringerike Etablerersenter, med etter uten redusert fylkesstøtte.

LES OGSÅ: Ringerike Etablerersenter kan miste 300.000 kroner

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken