God alene – Best sammen

Torger Ødegaard, rådmann i Hole kommune.

Torger Ødegaard, rådmann i Hole kommune. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– I jobben som rådmann tar «hvetebrødsdagene» ofte fort slutt. Det er da den viktige jobben starter, i det som må være den mest krevende, men også viktigste perioden i Holes historie, skriver redaktør Bjørn Harald Blaker.

DEL

LederHole kommune har fått ny rådmann, og vi ønsker Torger Ødegaard hjertelig velkommen til regionen.

Den nye rådmannen tråkket ingen på tærne da han møtte nye kolleger, innbyggere og lokalavisen på sin første arbeidsdag på torsdag. Snarere tvert imot: Signalene faller garantert i god jord i de fleste leirer.

BAKGRUNN: – Vil ikke sitte på kontoret og ikke ane hva som skjer

Ødegaard kommer til en kommunene som er i en krevende omstillingsperiode. Hole må evne å få den ordinære driften i balanse, slik at kommunen kommer ut av ROBEKs klamme grep.

Samtidig står Hole framfor en utviklingsperiode som i løpet av relativt få år vil doble antall innbyggere både i kommunen og i regionen. Heldigvis forsikrer rådmannen om at det er slike utfordringer han liker.

Det faller i særlig god jord at rådmannen vil jobbe for å beholde det vakre kulturlandskapet når kommunen skal vokse. Det gir også god gjenklang i kommunen at Ødegaard ikke vil at Hole skal være en forstad til Oslo, men beholde egen identitet.

Ødegaard vil være en synlig rådmann, en som snakker med både dem som yter de kommunale tjenestene, og innbyggerne som er brukerne av disse. Det borger for gode beslutningsgrunnlag.

I jobben som rådmann tar «hvetebrødsdagene» ofte fort slutt. Det er da den viktige jobben starter, i det som må være den mest krevende, men også viktigste perioden i Holes historie.

Det sto en viktig bukett på Ødegaard kontor. Den var fra de to andre rådsmennene i Ringeriksregionen. Den ønsket velkommen som kollega, og med ønske om et godt samarbeid. Deri ligger en viktig nøkkel til god utvikling for både Hole og Ringeriksregionen, nemlig et godt samarbeid.

Som en lokal virksomhet sier så godt: God alene. Best sammen.

LES OGSÅ: Den nye rådmannen: Jeg gleder meg veldig

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags