Slaget er ikke vunnet ennå

Artikkelen er over 3 år gammel

Ringerikes Blad kunne onsdag bringe gladnyheten om at politikerne i Buskerud fylkeskommune har snakket sammen, og blitt enige om at kuttene i videregående skole ikke blir så store som fylkesrådmannen har foreslått.

DEL

Leder Gruppeleder for Arbeiderpartiet i Buskerud, Anne Sandum fra Ringerike har måttet tåle krass kritikk for en tilsynelatende passiv tilnærming, men hun har jobbet godt i det stille. Det var hun som kunne komme med lovnadene om at i alle fall musikklinja ved Ringerike videregående skole skal få leve.

Signalene er gode også for idrettslinja og andre linjetilbud, men med noe mer reservasjon i uttalelsene. Her er håpet sterkere uttrykt enn lovnadene. Utfallet kommer an på hvilke løsninger politikerne kan finne rom for i det økonomiske rammeverket.

Det hjelper at utdanningsutvalget på onsdag forkastet forslaget til skoleplan, men saken er ikke ferdig behandlet. Slaget om opprettholdelse av dagens studietilbud er på ingen måte vunnet.

Den massive mobiliseringen som har skjedd i vår region blir lagt merke til. De viktige historiene til tidligere elever er tankevekkende og tungtveiende for forståelsen av verdien av tilbudet i videregående utdanning i regionen. Det er grunn til å takke alle som gjennom sitt engasjement har bidratt til den viktige bevisstgjøringen. Samtidig er nå utholdenhet viktig. Foreløpig er det ikke presentert en helhetlig plan for hvordan fylkets økonomi skal gjøres uavhengig av kraftinntektene fra Vardar. Inntil en slik plan er på plass, kan fortsatt mye uønsket skje.

Kampen for det gode utdanningstilbudet regionalt er ikke over før fylket har vedtatt budsjetter og langtidsplaner. Å gå av «gasspedalen» nå er derfor ikke et godt valg. Denne saken må følges helt i mål med fullt trykk.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.