Ikke steng bybrua

Artikkelen er over 2 år gammel

Høyrepolitiker Lise Bye Jøntvedt kommer nå med et høyst kontroversielt forslag til hvordan man kan løse trafikkaoset i Hønefoss.

DEL

Meninger«Steng bybrua for privatbiler i en periode, eller i hvert fall i rushtiden», er hennes forslag. Måler er å få flere til å gå, sykle eller kjøre buss.

Hun ber administrasjonen i Ringerike kommune om å utrede forslaget, og se på hvordan man kan finne praktiske løsninger dersom byens i dag viktigste trafikkåre skulle bli stengt helt eller i perioder. Forslaget resulterer som ventet i en rekke kommentarer. Mange mener Jøntvedts forslag er useriøst. Nå går også Ringerike Høyre ut og presiserer at utspillet er høyst privat.

«Alle» snakker om trafikkøen gjennom Hønefoss. Få eller ingen gjør noe for å løse den. Ringerikes Blad har tidligere oppfordret bilister til å kjøre rundt byen dersom man ikke absolutt må innom byen på vei til og fra jobb.

Det bemerkelsesverdige med trafikken i Hønefoss er at den flyter ganske så bra hver gang trafikklysene er ute av funksjon. Kanskje tiden rett og slett er overmoden til å slå av trafikklys og bygge flere rundkjøringer? Krysset Hønengaten-Nygaten bør da ha førsteprioritet. Samtidig bør oppfordringen til alle være følgende: Ta bussen, bruk sykkel, gå eller benytt muligheten til å kjøre utenom byen. Dette vil resultere i mindre sentrumstrafikk og bedre luftkvalitet. Vurder også å sette opp skilt langs alle innfartsårer til byen der man kan lese at «det er mye kø gjennom byen – velg alternativ rute».

Ole Martin Solberg

Desksjef i Ringerikes Blad

Lise Bye Jøntvedts forslag blir neppe realisert, men det har uansett resultert i lokalt engasjement. Nå er det på tide at Ringerike kommune og veimyndighetene viser at de er interesserte i å gjøre et forsøk på å få litt bedre skikk på trafikken i Hønefoss.

Artikkeltags