Eventyrlige Ringerike

Per Martin Nordli tok oss gjennom Ringeriksregionens stolte historie på en fin måte.

Per Martin Nordli tok oss gjennom Ringeriksregionens stolte historie på en fin måte. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Vi må finne det som er unikt, det ingen andre kan bli like gode på.

DEL

Leder Aller først en leseanbefaling: Lørdagens tekst i Ringerikes Blad av Per Martin Nordli. På en fin måte tok han oss gjennom Ringeriksregionens stolte historie, gjennom øynene til Askeladden, en kar som naturlig hører hjemme her. Nordli skildret historien på en måte som bør gjøre oss stolte og bevisste. Deretter lekte han med ideen om hvordan framtiden kan se ut fra Askeladdens ståsted. Og for en framtid det kan bli!

Vi har på lederplass her etterlyst de enkle, men sterke visjonene for regionen. Det har ført til debatt, og det er bra. En vellykket regionvisjon må gjøre minst to ting. Den må få oss som bor og jobber her til å tro på den, bli bevisste, og ikke minst stolte. Det er jo en forutsetning for trinn to, at vi med glød og troverdighet kan fortelle om den til alle som ikke bor her. Da holder det ikke å snakke om beliggenhet, nærhet, vakker natur og hyggelige mennesker. Det har nesten alle andre også. Vi må finne det som er unikt, det ingen andre kan bli like gode på.

Nordli tegner et bilde som kan være det. Han får oss til å se mulighetene for å bygge på en historie ingen andre har, for så å levendegjøre denne i en moderne region.

Visjonen handler om å gi det historiske en synlig nok plass, og han peker ut Hønefossen som stedet der alt springer ut ifra. Det er spennende å leke med tanken om historisk fornøyelsesparkaction rundt fossen, dampjernbane som tar seg over brua til Hadeland Glassverk og Kistefoss. En yrende Skomakergate kan mange relatere seg til, og den kan ligge i Hønefoss.

Ingenting lokker turister som eventyr og vikinger. Vi grep ikke muligheten da Ivo Caprino så på Ringerike, men ble henvist til Hunderfossen. Det er ikke for sent. Et opplevelsessenter som bygger på eventyr og historie kan bli starten på noe som bygger framtidens Ringerike, der Nordli ser en stolt historie i tospann med en moderne by. Flere slike innspill i debatten er mer enn velkomne.

Flere slike innspill i debatten er mer enn velkomne.

Artikkeltags