Gå til sidens hovedinnhold

Morten Wold og Lavrand Kierulf (FrP): Helse-køene går ned

Artikkelen er over 5 år gammel

Ferske tall viser at 1695 færre pasienter nå venter på behandling ved Drammen sykehus, og at den gjennomsnittlige ventetiden ved sykehuset er redusert fra 88 til 67 dager.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tar vi med hele Vestre Viken RHF er det totalt 3843 færre som venter på behandling, og den gjennomsnittlige ventetiden er redusert med 14 dager i løpet av de seneste to årene.

Tallene viser også at 298 færre venter på behandling ved Ringerike sykehus, åtte færre ved Hallingdal sjukestugu, og at ventetiden ved Kongsberg sykehus er redusert fra 71 til 48 dager. Dette er gledelige tall.

Under den rødgrønne regjeringen økte helsekøene dramatisk. Hele 270.000 nordmenn stod i helsekø i påvente av nødvendig helsehjelp. Det er uverdig å måtte stå i helsekø og vente på hjelp i månedsvis – kanskje årevis. Slik skal vi ikke ha det i Norge.

De nye tallene fra Norsk pasientregister og Helsedirektoratet, viser altså at flere får helsehjelp og at man venter stadig kortere på den.

Det er viktig med rask behandling. Det får pasientene tilbake i arbeid, og gjør at færre blir stående på utsiden av arbeidslivet i påvente av behandling. Raskere behandling gagner både samfunnet og den enkelte pasient, som får redusert eller helt slipper de daglige plagene sykdom medfører.

Vi har styrket økonomien til landets sykehus og sørget for at helseaktørene har tatt i bruk ledig kapasitet hos private aktører. Dette er viktige årsaker til at helsekøene har gått ned. Nye tall fra Norsk pasientregister viser at gjennomsnittlig ventetid på landsbasis er redusert med 11 dager fra første tertial 2014 til 2016.

Med FrP i regjering er det nå 56.000 færre i helsekø. Dette er bare nok et bevis på at FrP er en del av en handlekraftig regjering – en regjering som sørger for en enklere hverdag for folk flest.

Kommentarer til denne saken