Hevder å ha solgt sex i regi av Club4-sjefen: – Jeg var så kvalm at jeg trodde jeg skulle kaste opp

Emilie hevder å ha solgt sex til kunder Krogstad skal ha formidlet. Denne sms-en sendte hun til Tom Ketil Krogstad i oktober 2018. «Sjakk» ble angivelig brukt som kodeord for sex.

Emilie hevder å ha solgt sex til kunder Krogstad skal ha formidlet. Denne sms-en sendte hun til Tom Ketil Krogstad i oktober 2018. «Sjakk» ble angivelig brukt som kodeord for sex. Foto:

Av

NETTAVISEN OG SORGENFRI AVSLØRER: «Har du mulighet til å møte en fyr for sjakk i kjelleren», spør sexklubb-sjef Tom Ketil Krogstad på sms til ungjenta Emilie. «Er det en gammel mann nå også?», svarer hun. Krogstad sier han ikke husker meldingene og benekter at det var snakk om sexsalg.

DEL

Landet rundtNETTAVISEN OG SORGENFRI: Sorgenfri og Nettavisen har snakket med to unge kvinner som hevder å ha solgt sex til kunder Club4-sjefen formidlet. Den ene kvinnen hevder også at hun ble spurt om å ha «gangbang» og «dogging» mot betaling. De to kvinnene vil være anonyme. Vi kaller dem Emilie og Rikke.

– De gangene jeg har blitt spurt om å delta på «dogging» har det vært i skogen på sommeren, og inne på ulike steder på vinteren, sier Emilie til Sorgenfri og Nettavisen.

Hun forteller at hun ble forespeilet å få mellom 1.500 og 2.500 kroner for slike sexarrangement, men at hun sa nei til å gjennomføre dette.

Krogstad sier at det kan godt være at han har spurt Emilie om å ha en «gangbang», men avviser blankt at han skal ha tilbudt henne betaling for det. Han har ingen formening om hvorfor hun skulle komme med en slik påstand overfor Sorgenfri og Nettavisen.

Krogstad har gjort det klart i Club4s diskusjoner på medlemssidene at ingen får betaling for sex på hans arrangementer, selv om det opereres med en deltakeravgift.

Les mer om sexarrangementene i regi av Club4 og Tom Ketil Krogstad her:

Her driver sexklubbsjefen erotisk butikk – i kjelleren betaler menn for å delta på «gangbang» med kvinner

«Trenger flere sjakktreff, er blakk»

De to unge kvinnene Emilie og Rikke, som Sorgen­fri og Nettavisen har snakket med, er nå begge i starten av 20-årene og fra Trondheim. De forteller at de sammen har solgt sex til eldre menn i Trondheim i regi av Club4-sjefen i 2016. Den ene kvinnen, Emilie, skal også ha fått en sexkunde gjennom Krogstad i oktober 2018 – i tillegg til at hun også solgte sex til noen kunder i regi av seg selv. Hun sier også at hun flere ganger ble spurt om å stille opp på «gangbang» og «dogging» mot betaling, noe hun ikke ønsket å gjøre.

– Tom Ketil Krogstad spurte meg ansikt til ansikt på klubbkvelder og da jeg var i butikken hans og handlet, hevder Emilie.

Krogstad avviser dette.

Emilie, som i dag er i starten av 20-årene sier hun har solgt sex til eldre menn i regi av Tom Ketil Krogstad.

Emilie, som i dag er i starten av 20-årene sier hun har solgt sex til eldre menn i regi av Tom Ketil Krogstad. Foto:

Begge kvinnene forteller til Sorgenfri og Nett­avisen at de ikke hadde det så bra på den tiden de var på Club4.

Emilie forteller om en vanskelig oppvekst der hun ble utsatt for overgrep, og mobbet på skolen. Hun forteller at hun dempet vonde følelser med hasj – for første gang som 17-åring. Hun forteller at hun startet med å prostituere seg fordi hun ikke hadde jobb, og et høyt rusforbruk. Hun har siden før jul 2018 gått til samtaler i regi av det ­kommunale hjelpeapparatet, og får hjelp.

Rikke forteller at hun mistet fotfestet da et nært familiemedlem døde, og at hun brukte sex som selvskading.

– Jeg brukte sex for å dempe smerten jeg følte. Noen kutter seg, jeg hadde sex, sier hun.

De forteller at de aldri måtte betale for å være på Club4. De skal ha fått sove der og fått gratis alkohol.

I en diskusjon på Club4s interne medlemssider 11. april 2018 går det frem at single kvinner har gratis inngang på klubben.

«(…) etter 18 år med Club4 og tidligere forsøk på inngangs pris til single damer , har man alltid endt opp med gratis for single damer , for å kunne gjøre tilgangen lettere…Det er engang slik også at single damer og ofte alenemødre har dårligere økonomi og derfor er også en gratis inngang et tilbud til dem. vanskelig å forsvare likestillingsmessig , men det er slik det må være i praksis (…), skriver Club4-sjef Tom Ketil Krogstad.

Til Sorgenfri og Nettavisen sier Krogstad at han i ettertid ser at dette var noe uheldig formulert.

– Faktum er at det er en svært vanlig praksis i alle swingers-klubber rundt om i Europa at kvinner slipper gratis inn, påstår Krogstad.

I dag har både Emilie og Rikke kommet seg ut av ­prostitusjonen. I tiden de var aktive skal sexsalgene ha foregått ulike steder. Kvinnene forteller at de solgte sex utenfor åpningstid på Club4s sexklubb Afrodisia på Heggstad­myra, hjemme hos mennene og i en bil i sentrum. Rikke solgte alltid sex sammen med Emilie, mens Emilie også solgte alene – hun forteller at hun også solgte sex i ­kjelleren på Club4Shop.

En SMS-utveksling Sorgenfri og Nettavisen har sett mellom Emilie og Krogstad skal vise hvordan Krogstad skaffet henne en sexkunde i oktober 2018 – det var siste gang hun solgte sex til en mann Club4-sjefen formidlet, hevder hun. Emilie sier at det var hun selv som tok initiativet, og spurte Krogstad om han hadde en sexkunde til henne. Ifølge henne avtalte Krogstad sted, tid og pris:

4. oktober 2018 kl. 21:30 skriver Emilie følgende i en SMS til Tom Ketil Krogstad:

«Er det mulig å ordne et sjakktreff i kjelleren?»

5. Oktober 2018 kl. 22:46 svarer Krogstad:

«Har du mulighet til å møte en fyr for sjakk i kjelleren på butikken kl 1300/1400 i morgen ?»

«1time eller?», spør Emilie.

«Jepp», svarer Krogstad.

6. Oktober 2018 kl. 10:43 spør Emilie om Krogstad har avtalt prisen.

«Kommer du før 1300 så tar vi en prat.», svarer Krogstad.

«OK, når og hvor?»

«Club4Shop kjelleren».

«Ok».

«Klokka 12?», spør Emilie.

«Kl 1330 sier jeg til han», svarer Krogstad.

«Ok»

«Du kan komme 1300», skriver Krogstad. «Jeg åpner 1200».

«Hvem er det? Er det en gammel mann nå også?»

«Så jeg kan komme 12?»

«Jepp.. Snakkes», svarer Krogstad.

Noen dager senere, 9. Oktober 2018, sender Emilie følgende melding til Tom Ketil Krogstad, klokken 21:20:

«Trenger flere sjakktreff, er blakk».

På spørsmål om hvorfor de skrev «sjakktreff», sier Emilie at det var Krogstad som sa at dette kode­ordet skulle benyttes.

Hun forteller at hun denne dagen solgte sex i kjelleren på Club4Shop, mens butikken var åpen. Hun forteller at sexkunden var over 60 år. Hun skal ha fått betalt 2.000 kroner i kontanter av kunden. Emilie sier at hun ikke har vært i kontakt med Krogstad siden november 2018.

Club4-sjefen avviser å ha skaffet henne sex­kunder. Han sier at han ikke husker hva SMS-utvekslingen fra oktober 2018 dreide seg om, men at det ikke var snakk om et sexsalg.

– Jeg har aldri brukt kodeord for noe som helst. Dette var noe Emilie startet å bruke i en kom­munikasjon på SMS. Dette er den eneste gangen det er brukt, og det kommer fra Emilie. Jeg har koblet henne med eldre menn etter ønsker fra henne selv, sier Krogstad.

Emilie avviser at hun har sagt at hun ønsket å ha sex med eldre menn.

Slik kom jentene i kontakt med Club4

I 2016 startet Emilie å selge nakenbilder av seg selv på Snapchat. Hun ble kjent med at Club4 hadde en Snapchat-konto med mange følgere.

– De tok imot bilder og la det ut på sin MyStory. Jeg begynte å sende inn bilder til dem med mitt brukernavn. Folk begynte å legge meg til. ­Plutselig var jeg oppe i nærmere 6.000 følgere, sier hun.

Emilie tror at hun ble så populær fordi hun var ung. Hun synes det var godt å få positive kom­mentarer på Snapchat.

– Jeg ser jo at det er en litt feil arena å få positive tilbakemeldinger på, men jeg opplevde det opp­løftende fordi jeg var vant til å få negative kommentarer og bli mobbet, sier hun.

Emilie og Rikke var gode venner på denne tiden. De forteller at de ble med en bekjent til Club4 høsten 2016. Emilie var nysgjerrig på det som skjedde der. Hun forteller at hun var spent, men at det føltes trygt å dra dit sammen med en hun kjente og som hadde vært der før.

Da de unge kvinnene var der, opprettet en Club4-ansatt en profil for dem på medlemssiden til Club4, forteller de. Deretter skal de ha blitt ­introdusert for Krogstad.

Bildet viser Emilie, angivelig inne på Afrodisia 6. november 2016. Hun har selv tatt det på Snapchat.

Bildet viser Emilie, angivelig inne på Afrodisia 6. november 2016. Hun har selv tatt det på Snapchat.

Kontant betaling

De forteller om en gang Krogstad kjørte dem hjem fra klubben. I bilen skal Krogstad ha fortalt dem at hvis de hadde lyst, så kunne han fikse sex­kunder til dem.

– Han sa at det var en fin mulighet for oss å tjene penger på. Han visste at vi ikke hadde så mye penger, da vi begge «gikk på Nav», sier Rikke.

Ifølge Rikke sa Krogstad at de alltid måtte ta betalt i kontanter.

– Hvis ikke kunne Nav se at vi fikk penger, og da kunne det bli trøbbel.

Etter forespørselen fra Krogstad, drøftet venninnene ideen, forteller de. De kom frem til at de ville prøve det.

Krogstad avviser å ha spurt jentene om de ville selge sex til kunder han fant, og sier at han ikke visste at de gikk på Nav.

– Jeg var så kvalm

Emilie og Rikke forteller at første gang de solgte sex sammen, til kunder Krogstad skal ha formidlet, var høsten 2016. De forteller at Krogstad organiserte hvor det skulle skje – hjemme hos mannen.

– Vi ble hentet av mannen ved et butikksenter like utenfor Trondheim sentrum. Han var i 40-årene, tror jeg. Bilen var svart. Han kjørte oss hjem til seg. I starten var det litt klein stemning, men etter hvert slappet både han og vi av, og pratet litt løst og fast. Da vi kom hjem til ham, var han oppmerksom og ga oss blant annet energidrikke. Han hadde problemer med ryggen. Han var litt sjenert i starten, slik som flere sexkunder er. Da vi kom i gang med sexen, gikk dette over. Da vi var ferdig, kjørte han oss tilbake, forteller Emilie.

De forteller at de som regel fikk mellom 2.000 og 2.500 kroner i betaling for én time med en mann.

Videre forteller de to unge kvinnene om flere sexsalg som Krogstad skal ha avtalt for dem. Blant annet om en eldre mann som de møtte utenfor åpningstid på sexklubben.

– Tom åpnet for oss. Så kom mannen. Han var ganske gammel. Han ville gjøre forskjellige ting. Jeg synes det var kjempefælt, men jeg forsøkte å være profesjonell. Jeg var så kvalm at jeg trodde jeg skulle kaste opp, sier Rikke.

De forteller at de blant annet også solgte sex sammen i en bil i Trondheim sentrum til en kunde Krogstad fant.

Sorgenfri og Nettavisen har sett en ­Snap­chat­-samtale mellom de to kvinnene fra 1. november 2016:

Emilie: «Det e teit å drikk alein»

Rikke: «Haha Men vi ska kanskje tjene penga i dag»

Emilie: «Har du snakka med tom?»

Rikke: Ikke enda. Han sku si ifra»

Emilie: «Ok»

Rikke forteller at hun solgte sex kun en kort periode høsten 2016.

Tom Ketil Krogstad er gjort kjent med at Sorgenfri og Nettavisen har sett en Snap­chat-samtale mellom Emilie og Rikke fra november 2016.

– Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg i 2016, 2017 og 2018 ikke har koblet noe sexsalg til dem. Det kan være hun ene traff menn på slutten av 2018, men om hun da solgte sex til dem av eget initiativ, det vet jeg ikke. Hvis de har en kom­munikasjon seg imellom i 2016, om at de skulle selge sex, hvorfor har det da ikke skjedd noe fra 2016 og 2018? Hvorfor har det ikke vært noe aktivitet? Hvorfor har det ikke vært noe sexsalg?

– Det er jo det de hevder at det har vært?

– Men det har det ikke. Det burde vært mye mer kommunikasjon mellom oss hvis det skal ha vært noe.

Bildet er tatt på Snapchat av Emilie, etter
at hun er ferdig med et sexsalg som hun selv
fikset, framholder hun.

Bildet er tatt på Snapchat av Emilie, etter at hun er ferdig med et sexsalg som hun selv fikset, framholder hun.

Kobler flere tusen sextreff i året

Vi har flere ganger siden 4. februar 2019 vært i kontakt med Club4-sjef Tom Ketil Krogstad. Han bekrefter at Emilie og Rikke har vært på Club4, men avviser at han har skaffet dem sexkunder.

Krogstad stiller seg uforstående til påstandene fra de to kvinnene. Han hevder at Emilie har fått med seg Rikke på å finne på en historie om ham. Det gjør hun ifølge Krogstad for å ta hevn etter å ha blitt kastet ut fra Club4, etter at hun ikke skal ha fulgt klubbens regler ved at hun blant annet skal ha dukket opp ruspåvirket. Dette avviser de to kvinnene. Emilie avviser også at hun ble kastet ut.

Krogstad sier at det er mulig at kvinnene kan ha solgt sex, men at han aldri har formidlet sexsalg til dem. Han hevder at han kobler flere tusen sextreff i året, mellom sine medlemmer, men at dette aldri er snakk om salg av sex. Imidlertid erkjenner han at han ikke har noen mulighet til å kontrollere om en av partene han kobler for sex faktisk får betalt av den andre parten.

Les mer om sexarrangementene i regi av Club4 og Tom Ketil Krogstad her:

Her driver sexklubbsjefen erotisk butikk – i kjelleren betaler menn for å delta på «gangbang» med kvinner

Slik forklarer Krogstad SMS-ene

Club4-sjefen er gjentatte ganger forelagt SMS-utvekslingen om «sjakktreff» mellom ham selv og Emilie i oktober 2018, både over telefon og i direkte møte med Gatemagasinet Sorgenfri. Han forklarer at han ikke vet hva meldingene betyr, og avviser at det var en SMS-utveksling om sexsalg.

Krogstad sier at han ikke kan huske å ha sendt slike meldinger. Han sier at det er «mange» som påstår at det foregår sexsalg i kjelleren på ­Club4Shop. Han sier at han kobler en del folk, medlemmer i sexklubben hans, for sex i kjelleren – men at det aldri er snakk om betaling.

– Hva betyr «sjakk»?

– Det har jeg ikke peiling på, skal jeg være helt ærlig.

– Men du har jo skrevet «sjakk» her?

– Ja, hvis hun har sendt en melding og spurt om sjakk, så… Jeg vet ikke, jeg har vel bare svart på den, antakelig.

Krogstad sier at folk sender ham meldinger i «all slags kontekster».

– Det kan komme en melding der folk bruker en sjargong. Enkelte har problemer med å uttale «sex». Så i stedet for sex, kan de si sjakk.

Han sier at han ikke ser bort ifra at det kan ha vært et sextreff det var snakk om, men at han ikke har «noe peiling på» at det skal ha vært et sextreff som har med penger å gjøre.

Mest sannsynlig har han bare svart på en sjargong, sier han. Han sier også at det kan være at Emilie ikke ville at foreldrene skulle vite at det var snakk om sex.

– Det er folk som sender meldinger til meg som ikke klarer å si ordet sex. De bruker andre ord for det. Da kan det hende at jeg svarer likedan tilbake – for å være høflig. Folk har fordommer, forskjellig oppdragelse, religiøst syn, og da gjør jeg det ikke vanskelig for dem og svarer med grove ord tilbake. Det kan være noe slikt som har skjedd. Det er den forklaringen jeg har på det. Unnskyld, altså, men jeg har ingen annen forklaring på ordet «sjakk», sier Krogstad.

Krogstad sier at han er klar over at lesere vil kunne tro at SMS-utvekslingen har med sexsalg å gjøre, men mener den er tatt ut av en sammenheng. Han kan imidlertid ikke forklare hva sammenhengen er.

– Flere dager etter denne SMS-utvekslingen sender hun en ny melding til deg, der hun skriver «Trenger flere sjakktreff, er blakk». Hvorfor tror du hun skriver det?

– Hvis hun sier at hun har solgt sex, så har hun da sikkert solgt sex til noen, ikke sant. Det er ikke et sextreff jeg har formidlet for at hun skal selge sex.

– Du sier at du kobler folk for å ha sex med hverandre stadig vekk. Hva gjør du hvis du da finner ut at en av partene faktisk har solgt sex?

– Det har vi faktisk gjort i et par tilfeller. Da blir de personene utestengt fra miljøet. Jeg har noen som har vært i vårt miljø, som jeg i ettertid har fått hørt at de har brukt nettsida vår for å formidle sexsalg. Og de får ikke komme opp på klubben, får ikke komme i miljøet. Men jeg har ikke hatt mistanker om at hun (Emilie, red. anm.) har solgt sex, før jeg hører det du sier nå.

Krogstad sier at det koster 300 kroner for medlemmer å låne kjelleren på Club4Shop for å ha sex med hverandre, og at det ofte er mennene som betaler dette beløpet. Han sier det kanskje kan være dette Emilie siktet til da hun spurte om pris i SMS-utvekslingen.

Han sier videre at man kan lese SMS-­utvekslingen som at det har funnet sted et sexsalg, men at man også kan lese den på andre måter.

– Hadde jeg faktisk funnet en sexkunde til henne, bare for å ta det som en teoretisk tanke, så hadde jeg jo svart med pris, sier han.

Tom Ketil Krogstad sier han ikke kan huske sms-utvekslingen med Emilie i oktober 2018. Men han avviser at det dreide seg om sexsalg.

Tom Ketil Krogstad sier han ikke kan huske sms-utvekslingen med Emilie i oktober 2018. Men han avviser at det dreide seg om sexsalg. Foto:

– Faller på sin egen urimelighet

Tom Ketil Krogstad mener at kvinnene må ha mer «å færra med» enn akkurat denne typen meldinger, og at det er lett å påstå ting om folk. Han er gjort kjent med at kvinnene forteller at de fleste sex­salgene ble avtalt muntlig. Krogstad mener påstanden faller på sin egen urimelighet.

– I 99 prosent av tilfellene kommuniserer folk på SMS. Hvor ofte får du en telefonsamtale? Det er veldig sjeldent hos meg, i alle fall. Det går på SMS, Messenger, Snapchat og all mulig slags kanaler, sier Krogstad.

Han mener også at det er urealistisk at kvinnene skal ha fått mellom 2.000 og 2.500 kroner for én time med sex. Krogstad sier at han kjenner sex­salget i Trondheim, og vet prisene i markedet. Han hevder i dette intervjuet at normal pris for sex i Trondheim er fra 1.200 til 1.800 kroner.

Innrømmer hallikvirksomhet for 20 år siden

Krogstad ble i 2002 dømt for hallikvirksomhet. Den gang nektet han for å ha drevet med det. Nå erkjenner han imidlertid at det var slik.

– Jeg har holdt på med dette for over 20 år siden, jeg vet hvordan det foregår. Jeg kjenner miljøet. Jeg vet hvordan det blir gjort. Hadde jeg hatt interesse av å formidle sexsalg, så hadde det vært en større aktivitet rundt det. Dette er jo to flotte og attraktive jenter, sier Krogstad.

– Du kan spørre i alle fall tusen medlemmer som har vært innom Club4 de siste årene om det har vært noen sexsalg der i det hele tatt. Den type virksomhet vil vi ikke ha i våre lokaler. Men jeg har ikke noen problemer med å akseptere folk som selger sex som helt vanlige mennesker. Og jeg aksepterer at det foregår sexsalg. I 99 prosent av tilfellene i dag der det selges sex i markedet, så er det jentene selv som ordner kunder og som styrer den businessen, sier han.

Kastet ut av klubben

Krogstad hevder videre at han kastet Emilie ut fra klubben, men husker ikke akkurat når – han sier at han tror det var i august eller september 2018.

I oktober 2018 skrev han som kjent SMS-er til kvinnen om «sjakktreff». I november spør han henne på tekstmelding om hun vil bli med på Club4s julebord.

– Fordi hun hadde vært innom butikken og virket frisk og rask. Dette var etter at hun hadde fått hjelp, så jeg trodde hun hadde kommet seg igjen. Jeg ville gi henne, som jeg gir alle, en ny sjans, hevder han.

Betalte barnevaktkostnad for «dogging» med kvinne

Krogstad sier at han tidligere har oppdaget at folk han har koblet har solgt sex. Da har han kastet dem ut, sier han. Andre ganger har det vært sextreff der han hevder at han har gått inn og undersøkt hva som har skjedd.

Han kommer med et eksempel fra Club4:

– Det var et par som la ut på nettsiden vår at de ønsket «dogging». Så kommer det en melding fra en av dem som var på klubben vår – kvinnen hadde spurt ham om de skulle treffes og om han kunne betale barnevakta. Og da er vi i grenseland. Er dette snakk om sexsalg? Eller trenger hun bare hjelp til å få barnevakt for å få fri?

– Hva gjorde du da?

– Jeg må gå inn og se på kommunikasjonen, se på hva de kommuniserer inne på nettsida. Så tok jeg kontakt og spurte om saken. Og da var det det – at hun måtte ha barnepass. De har en avtale seg imellom om «dogging» og hun trengte barnevakt for å få det til. Da syntes hun det var rimelig å spørre personen om han kunne legge inn pengene.

– Og da var det greit?

– Ja, når det er slik så legger jeg meg ikke borti det. Det er ikke noe vi i utgangspunktet kan blande oss borti.

Les mer om sexarrangementene i regi av Club4 og Tom Ketil Krogstad i Nettavisen:

Her driver sexklubbsjefen erotisk butikk – i kjelleren betaler menn for å delta på «gangbang» med kvinner

  • Har du tips? Send e-post til sigurd@nettavisen.no eller ring vår tipstelefon: 02060.

Landet rundt

Landet rundt skal speile de beste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge.

Ringerikes Blad legger ut flere saker for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra landet rundt.

Derfor finner du kanskje en sak fra Alta, Bergen eller Fredrikstad på ringblad.no.

Tips Oss
Telefon 4744 0000 Epost tips@ringblad.no Tipsskjema SMS/MMS RBTIPSET til 2005 (1,-)

Artikkeltags