Gå til sidens hovedinnhold

Landet rundt? Nei takk | Ivar Gunnar Lia

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tor Arne Johnsen hadde et tankevekkende innlegg om lokalavisen. Han undres over innblandingen av stoff fra andre av Amedias aviser i Ringerikes Blad.

Han har et godt poeng. Mange har nok lurt på det samme, for endringene har vært veldig tydelige i det siste.

Alle tidligere leserundersøkelser har vist at folk i distriktet vårt vil ha lokalstoff i Ringerikes Blad, intet annet. Nyheter fra andre deler av landet finner leserne andre steder, hvis de ønsker det. Punktum.

Det burde være mer enn nok stoff å finne i våre tre lokal-kommuner.
Abonnentene har betalt for en lokal avis. Hvordan kan avisen plutselig lage et annet produkt enn det leserne har betalt for? I nær sagt alle bransjer er det slik at man får det man har betalt for.

Les også

Hvordan utvikle en sterk lokalavis? | Rolf Novsett

Det sniker seg nå inn en følelse av at noen forsøker å rasjonalisere driften av Ringerikes Blad, ved å fylle spaltene billigere, for å si det med rene ord.

Er en mer regionalt preget avis det vi kan forvente oss? I så fall synes jeg redaktøren skylder å fortelle leserne om endringene, og hva som er målsettingen.

Corona-pandemien har rokket ved inntektene til avisene, det er vel kjent. Mye tyder på at det er tungt å normalisere situasjonen.

Les også

Sterk vekst for Ringerikes Blad

Er det økonomiske betraktningene som gjør at det er nødvendig å endre konseptet, ja så bør redaktøren umiddelbart informere leserne. Det er slike endringer avisen kritiserer andre for, hvis noen gjør tilsvarende. Husk det.

Inntil så skjer, sier jeg: Landet rundet? Nei, takk!

Les ansvarlig redaktør Sissel S. Bjerkehagen sitt tilsvar her:

Svar til Ivar Gunnar Lia: Landet rundt? Ja takk!

Ivar Gunnar Lia skriver i et debattinnlegg at han ikke vil ha saker fra andre kanter av landet på ringblad.no. Det er et synspunkt som fortjener et svar.

"Alle tidligere leserundersøkelser har vist at folk i distriktet vårt vil ha lokalstoff i Ringerikes Blad, intet annet. Nyheter fra andre deler av landet finner leserne andre steder, hvis de ønsker det. Punktum.", skriver Lia.

Landet rundt

Lia har selvfølgelig rett i at det viktigste argumentet for å abonnere på en lokalavis er å lese på lokale nyheter. Det gledelige er, mener vi, at det får leserne i stort volum ved å abonnere på Ringerikes Blad.

Smått og stort fra Ringerike, Hole og Jevnaker overvåkes og rapporteres daglig og nesten hele døgnet av våre journalister.

På nettavisen supplerer vi dessuten nyhetsbildet med artikler vi henter fra våre søsteraviser landet rundt.

Disse sakene merker vi med nettopp «Landet rundt» slik at det skal være lett å se at nå beveger vi oss utenfor egen geografi.

Kraften i å være mange

Ringerikes Blad eies av Amedia og konsernet eier over 80 lokalaviser rundt om i Norge. Avisene dekker sine lokalsamfunn, og ofte skriver de om saker som vi tror kan være av interesse også for våre lesere.

Vi merker sakene godt og forklarer hva leseren får. Lesertallene tilsier ofte at dette er av interesse.

Saker fra vår region får tilsvarende oppmerksomhet i andre aviser. En sak som nylig gikk landet rundt, og som også har fått oppmerksomhet i nasjonale medier, er saken om jenta som fikk en uhyggelig lapp i bursdagsgaven sin.

Uten dette samarbeidet mellom avisene tror vi ikke dette ville blitt så godt belyst, og nådd så mange.

Andre eksempler på saker som det samarbeides om, og på den måten gir leseren et bedre tilbud, er straffesaken mot Eirik Jensen hvor Nettavisen spiller en betydelig rolle, og ulykken der en russ fra vår geografi ble skadet i nabodistriktet 17. mai.

Ved å samarbeide håper og tror vi at resultatet er enda bedre for leseren.

Berikende

Primært skal leserne være trygge på at vår hovedoppgave er å følge nyhetsbildet i nettopp vår geografi. Vi tror likevel at saker fra andre geografier hovedsakelig er berikende, både når de leses på ringblad.no, og når våre saker når ut til enda flere.

Vårt svar er derfor; Landet rundt, ja takk! Om du er uenig, så styr unna saker med blå vignett og merkingen Landet rundt.

Dette er kanskje et sidespor, men det forteller noe om interessen for nyheter fra andre geografier: I vår lanserte Amedia et abonnement som har fått navnet +Alt.

Med denne utvidelsen på ditt lokalavisabonnement kan du lese nyheter i nesten alle våre søsteraviser. Så langt har nesten 600 av våre abonnenter kjøpt denne utvidelsen.

Det synes vi er en spennende utvikling, og som bidrar til at våre lesere kan få enda mer innhold dersom de ønsker det.

Sissel S. Bjerkehagen, ansvarlig redaktør

Kommentarer til denne saken