En kvinne i 70-årene er bekreftet omkommet i en trafikkulykke sør for Lygna. Hun skal ikke være fra distriktet, og var alene i bilen på vei nordover, skriver avisen Hadeland.

Politiet kunne klokken 14.51 melde at det var en dødsulykke som hadde skjedd på riksvei 4. Personbilen kvinnen satt i og en varebil kolliderte. Politiet fikk melding om ulykken klokken 13.51.

Tre til legesjekk

Da gikk det også ut melding om at en person satt fastklemt. I varebilen satt det tre personer. Politiet omtaler disse som lettere skadd, og etter det Hadeland kjenner til sendes de til Gjøvik for sjekk.

Omkring klokken 14.20 kom det luftambulanse til stedet. Det rykket i tillegg ut tre ambulanser. Luftambulansen forlot stedet etter rundt 20 minutter.

Ulykkesstedet er like før 70-sonen starter når man kommer sørfra.

LES OGSÅ: – Krimteknikere og ulykkesgruppen jobber på stedet

Avhører vitner

Politiet har avhørt, og vil avhøre flere, vitner om hendelsesforløpet. Foreløpig ønsker ikke politiet å si noe om hva de tror kan ha skjedd, opplyser operasjonsleder til Hadeland klokken 15.15.

Det dannet seg lange køer på stedet. Klokken 14.40 meldte politiet at veien er stengt i begge retninger. Omkjøring blir skiltet fylkesvei 34, alternativ rute er E6, melder politiet.

Klokka 20.55 bekreftet politiet overfor at Hadeland at veien skulle åpnes om noen minutter. Den hadde da vært i om lag seks timer.

LES OGSÅ: Vegtrafikksentralen i Oslo: – Informerer om alternative ruter