– På grunn av periodevis nedstengte skoler og elever i karantene har prosjektet tatt litt lengre tid. Noen av blomstene er produsert hjemme også, sier kunstfaglærer Marianne Nilsen.

Hun har bakgrunn fra Kunsthøyskolen i Oslo med master i keramikk, så det er naturlig at det blir en del leire i undervisningen.

Elevene fikk veiledning i hvordan man bygger en blomst, men selve utformingen og fargevalget har vært opp til hver enkelt. Da blomstene var ferdige trengte de en bakgrunn. Da Marianne også er opptatt av gjenbruk, plukker hun ofte materialrester fra containere. Denne gangen fant hun noen plater utenfor et reklameskiltfirma. Disse hadde spor i seg, som elevene kunne bruke i komposisjonen. Da disse skulle males, var fargekontraster et sentralt tema.

Bildeserie

Se bildene fra utstillingen på biblioteket

Mange av elevene uttrykte entusiasme ved å skulle vise frem det de har laget, men på grunn av koronaen har de ikke kunnet ha noen storstilt utstillingsåpning. Nå er alle blomstene utstilt på Ringerike bibliotek, der de henger fram til 5. juni. Marianne Nilsen oppfordrer alle til å dra innom biblioteket for en titt. «Det har blitt en skikkelig fargerik utstilling, som vi er veldig fornøyde med», sier hun.

På biblioteket møter vi to av elevene fra kulturskolen, Mikkel (10) og Marie (10). De har laget hver sin blomst med tilhørende bakgrunn, og synes det er gøy at kunsten har blitt hengt opp slik at alle kan få sett den.

– Jeg har laget den blå og gule med svart bakgrunn, sier Mikkel og peker. Marie sier at det å holde på med leire er noe av det morsomste hun vet, og forteller at hun kunne tenke seg å bli keramiker når hun blir stor.

Kunstlærer Marianne Nilsen sier at det er viktig å lære at det man lager kan skape glede for andre, og at vi sammen kan skape noe enda større og flottere:

– Bildene er jo fine hver for seg, men sammen blir de noe mer som du ikke kunne skapt alene.