Lørdag 30. oktober åpnet en spennende utstilling på ByLab. Her viser elever ved Visuell kunst-klassene på Ringerike kulturskole fram sine arbeider. Kunstnerne er i alderen 6–19 år, og det er noen spente og glade elever vi møter på åpningen.

– Det er moro å stille ut, sier Kongkhem Khaewprom (11). Han har med seg familien på åpningen, og T-skjorten hans viser tydelig at han er elev ved kulturskolen.

Mini-Kistefos

– Det er gøy å gå på kulturskolen, sier han og gir skryt til lærer Marianne Nilsen. De stiller opp sammen foran solnedgangsbildet han har tegnet.

Signe Lerberg Gran (9) kommer sammen med mor, far og en av brødrene sine.

Hun viser dem sine keramikkfigurer som står utstilt i montre og på hyllene. Hun tar med lillebror bort til den digre platen som forestiller et mini-Kistefos, og peker på den store keramikkbygningen hun har laget.

Rødt hjerte

– Her kan barna liksom både klatre og skli ned, og krype i tunneler, sier Signe og peker.

Alba Cimili (7) kommer også innom ByLab, og går bort til et rødt hjerte i keramikk.

– Denne har jeg laget, sier hun.

Hun synes også det er moro på kulturskolen, og at de får lage mye spennende.

– Det er noen flotte elever jeg har, sier Marianne Nilsen med et stort smil.

– Og ByLab er jo et supert sted å få vise frem noe av det vi holder på med!

Kommunens nye kultursjef, Øyvind Dypvik Norstrøm, er også innom utstillingen denne dagen, og uttrykker sin begeistring: -Fabelaktig godt nivå!, sier han.

– Det er sjelden man ser sånn mangfold av uttrykk og perspektiver i en elevutstilling. Han mener at ByLab er et fremragende utstillingssted.

– Dette bør mange få med seg, sier kultursjefen.

Utstillingen blir stående til 15. november.