Fra første tone var dette en annerledes julekonsert.

Rundt 400 fremmøtte fylte hver eneste sitteplass i kirkerommet og på galleriene. Jevnaker kirke lå i dempet belysning, kun opplyst av et blått skjær. Men det ble langt fra noen blå konsert, men et repertoar fullt av glede, forventning og undring over det store mysterium at Gud kom til jord som et lite barn.

Lys i mørket

– Desember er den mørkeste tid på året, men samtidig den lyseste, sa Hanne Krogh og uttrykte hvor mye en lysfest betyr i vårt langstrakte mørke land. Hun har gledet seg lenge til å synge i Jevnaker kirke.

– Så fikk jeg også komme hit på vinteren også, for jeg var her første gang den 17. mai. Jeg har sett fram til denne julekonserten, innrømmet Krogh.

Jevnaker Korforening, med god støtte fra barnekoret, åpnet den stemningsfulle konserten. På repertoaret sto nye julesanger, men også kjente som "Mitt hjerte alltid vanker". Inn den mørklagte midtgangen kom Tarjei Nysted med duse fiolintoner med "Deilig er jorden" i et nytt arrangement. Hanne Krogh ventet i skyggene til koret var på plass, og startet så på Trygve Hoffs nordnorske julesalme.

Tidsreise

– Vi vil reise gjennom tid og rom, hele veien til Betlehem, inviterte Hanne Krogh publikum. Blandingen av fortelling og sang gikk som en rød tråd gjennom konserten.

– Juleevangeliet huser mange skikkelser. Hyrder, engler og vanlige mennesker, fortsatte Hanne Krogh og hedret Josef, som lett kommer i skyggen av juleevangeliet. Tenor Torstein Sødal er Hanne Kroghs støttespiller på turneen i år. Og Stein Austrud utfylte lydbildet med stemninger på keyboard.

– Jeg synes det er spennende å ta sanger fra en annen sammenheng inn i kirken. For tar man livet med inn i kirken, tar man kirken med ut til livet, sa Hanne Krogh.