Virkeliggjør midtsommerdrøm

Det blir en drøm å få sette opp "En midtsommernattsdrøm" sier Kari Flock, Camilla Løkvik Lingås, Oddvar Hagen og markedssjef Kristin Ruud.

Det blir en drøm å få sette opp "En midtsommernattsdrøm" sier Kari Flock, Camilla Løkvik Lingås, Oddvar Hagen og markedssjef Kristin Ruud. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Kulturskolen med klassisk epos i moderne musikkdrakt.

DEL

- Dette er virkelig en drøm! En ordentlig midtsommernatts-drøm!

Takket være Ringerikes Sparebank kan teatersnekkerne i Midtfylket, Camilla Løkvik Lingås og Kari Flock og Ringerike Kulturskoles rektor, Oddvar Hagen, realisere en drøm om maksimal multiuttelling av alle kulturskolens og teaterverkstedets krefter når "En midtsommernattsdrøm" spilles ut på Byscenen i Ringerike Kultursenter 15. juni.

- Banken har bidratt med midler som gjør at vi kan servere publikum en skikkelig gjennomarbeidet forestilling, noe som ellers ville vært svært ressurskrevende for kulturskolen, sier Kari Flock.

Shakespeare

Hun har gått løs på Shakespeares midtsommernattsdrøm i Andrè Bjerkes språkdrakt og bearbeidet teksten inn til margen med tillatelse fra rettighetshavere og teaterrådet. Samtidig har den klassiske forestillingen fått en moderne drakt (fortsatt i full forståelse med de som tillater slikt) i form av moderne popmusikk med overraskende vri. Og når historien spilles ut på Byscenen er det med scenografi i form av plastskog og blomster i sobre midtsommernattsfarger og kreasjoner til alle skuespillerne.

Morsomt

- Dette er ikke bare fantastisk morsomt å gjøre, men også svært utviklende for skolen, sier rektor Oddvar Hagen.

- Vi har utviklet mange talenter i årenes løp, det er morsomt å la de som går her nå få lov å blomstre i en skikkelig oppsetning. Og det får vi, takket være en bank som har vist seg å ha vilje og evne til å være en virkelig kulturbærer og en viktig kulturaktør i Ringerike.

Gratis!

- Og så blir det gratis for alle som vil komme og se, sier markedssjef Kristin Ruud i Sparebank1 Ringerike, som er glad for at banken kan få medvirke til å være en katalysator og få ting i gang.

Og midtsommernattsdrømmen?

Jo den er en skikkelig forviklingskomedie. Skrevet en gang på 1600-tallet. Spilles fortsatt på teaterscener over hele verden. Med et komplott der fire ungdommer forelsker seg på kryss og tvers og der alvekongen og hans dronning og et esel og væsken fra en fortryllende blomst spiller hovedroller i en tidløs skog i en merkelig drømmeverden med mange overraskelser. Mens retroblomster i plast vaier på scenen og hjertetegninger fra kunstlinje-elever vises på bakteppet og musikere og skuespillere får utfolde seg av hjertens lyst.

En forestilling

Sett av 15. juni om kvelden. Det blir bare en forestilling. Men blir det stappfullt, blir det antakelig mulig å se forestillingen på storskjerm i Bysalen amfi for den som ikke finner ledige stoler på Byscenen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags