Veme sangkor med sommerlig konsert

Veme sangkor synger i Veme kirke onsdag kveld.

Veme sangkor synger i Veme kirke onsdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Veme sangkor med gjestemusikere leverte torsdag kveld en fargerik opplevelse. Konserten ble holdt i Veme kirke som er som skapt for akustisk musikk.

DEL

InnsendtKoret fylte rommet med smittende rytmer og harmoniske godbiter for øret. «Jentene» har utstråling og fanger sitt publikum. All tekst var utenatlært, og sangerne rettet sin oppmerksomhet helt mot sin dyktige og inspirerende dirigent Grethe Ghanizadeh – og publikum.

Sangerne virker frie og er merkbart brakt ut av sin komfortsone, der formidling av toner og tekst er viktigst. Repertoaret var allsidig, men det var ekstra morsomt å høre «Gamle plater» fra Vaselinas repertoar, utført i «Høggernes» stil.

Abba-medley

Likeså hadde Agnetha og Anni-Frid verdige utfordrere i en medley av Abba. En fin stemningskontrast fikk vi i «Den stilleste timen» av Paus.

Gjestemusikerne beriket konsertopplevelsen ved kontraster og sjangervariasjoner. Aina Ghanizadeh har fått en moden og definert stemme som bærer tonen i alle dynamiske variasjoner, og hun er treffsikker i modulasjoner. Pianist Andre Storeng akkompagnerte sangeren kreativt støttende og utfyllende. Dette er noe koret også vet å verdsette. Samspillet bar preg av gjensidig inspirasjon.

Trekkspilljazz

Trekkspiller Thorleif Westby har blitt korets faste følgesvenn, noe som ble behørig bemerket. Som solist viste han at jazz også kan spilles på trekkspill. Utførelsen av «Meditasjon» av Arnstein Johansen ville ha gledet komponisten. Teknikk og utførelse var av topp kvalitet.

Trubaduren Øystein Hagen er allerede et navn innen sjangeren. Han har en behagelig og sonor stemme som framfører tankevekkende tekster, samtidig som gitarakkompagnementet gir en musikalsk helhet som er god å lytte til.

Forestillingen ble elegant ledet av May Brith Solberg som også framførte diktet «Junikveld» av Hans Børli.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags