Nå får hun vise fram kunsten sin i kafeteriaen på Veien, der det er rom for temporære utstillinger, som Hannahs.

Kreativ sjel

Hannah er født og oppvokst på Ringerike og har alltid vært en kreativ sjel. Hun har sunget, danset, tegnet og drevet med skuespill siden hun var ganske liten. Etter grunnskolen gikk hun studiespesialisering med formgivningsfag, før hun tok et år på Danvik folkehøgskole på skuespillerlinja. I 2014 fullførte hun en bachelor i animasjon ved University of Glamorgan i Cardiff i Wales.

– Jeg maler det som faller meg inn, sier Hannah i en pressemelding.

– Akkurat det jeg vil. Jeg holder meg ikke til noe spesifikt tema eller stilform, men maler rett og slett hva som helst. Men det er alltid en grunn for at jeg maler det jeg maler. Det kan være at jeg liker ideen, fargene, komposisjonen og fordi jeg synes det er viktig å få fram en tanke, et budskap og noe jeg har sterke meninger om eller noe jeg sitter inne med.

 

Kunst som terapi

– For meg er kunst en form for terapi og en hobby jeg aldri kan se for meg at jeg kommer til å gi slipp på, sier hun.

– Det er både en uttrykksmåte og en kommunikasjonsmetode, og i tøffe tider har jeg kunnet ty til kunsten min for å kunne uttrykke følelsene mine. Det er nemlig sånn, at hvis man sliter med å sette ord på noe, kan kunsten være til stor hjelp.

Hannahs bilder kan du se på museet ut november.

 

Ønsker velkommen til flere

På Veien er det tidligere stilt ut både håndarbeid, bilder, malerier og ikoner fra Ringerikes museum.

– Vi ønsker at området skal kunne brukes av unge lovende kunstnere som ønsker å få vise seg fram, sier Emma Nielsen på museet.

– Det trenger ikke å være malerier eller tegninger, det kan også være håndarbeid, skulpturer eller lignende.