Gå til sidens hovedinnhold

Vant 90.000 dollar i Las Vegas

Artikkelen er over 11 år gammel

21 år gamle Andreas Flakstad fra Ringerike ble beste nordmann i poker-VM.

- Skulle gjerne gått videre, sier ringerikingen, som endte på 71. plass av 6.500 (!) deltakere, og som en av de absolutt yngste, ble beste nordmann i turneringen etter seks dager i The Amazoon Room på Rio Hotel & Casino i Las Vegas.

- Går ut over studiene

21-åringen er hekta på poker, i sjangeren «Texas Hold'em» og har egne læringsvideoer på nettside for likesinnede.

- Det går litt ut over studiene, sier Flakstad, men jeg har bestemt meg for å fullføre sivilingeniørstudiet på NTNU i Trondheim. Til tross for at jeg antagelig tjener mer nå enn jeg noen gang vil gjøre i det virkelige liv.

Store penger

For det er snakk om store penger i pokerverdenen.

Andreas kunne reise hjem med nok penger til å investere i leilighet i Trondheim og har som ivrig pokerspiller på nett klart å tjene til litt mer enn livets opphold.

- Poker er det eneste spillet du kan vinne på i lengden. Vel og merke hvis du spiller med hodet, sier han.

- Du må satse lite, sørge for å ha mer i bakhånd, ha is i magen og forsøke å lese motspillerens neste trekk og det som rører seg i hodet hans. Og så må du tørre å satse. Du kan selvsagt spille trygt og komme bra fra det, men det er ikke der du gjør det stort. Da må du våge.

Sponses på nett

Det begynte forsiktig med en pokerspillende vennegjeng for to-tre år siden. Ett og et halvt år senere begynte Andreas å lese om andre som tjente penger på å spille poker, og om folk som vant mye. Og han fortsatte å lese, tenke og sette seg inn i spillet.

Nå har han spilt aktivt på nettet i et år, og gjort det så bra at nettstedet, som han også bidrar med råd og videoundervisning til, valgte å sponse ham med inngangsbilletten til WSOP Main Event, antagelig verdens største pokerkonkurranse i beste sportsånd med VM-status.

Dyr inngangsbillett

- Inngangsbilletten er 10.000 dollar, sier Andreas.

- Jeg var heldig, og ble sponset. Andre satser beløpet av egne midler, vinner et sete etter å ha deltatt i andre konkurranser, eller har som meg, sponsorer. I år var det så mange deltakere at de måtte fordele dem på to gigantiske arenaer, der det ble spilt ti timer i strekk fra 12 formiddag til midnatt med innlagte pauser. Du må være konsentrert og våken hele tiden og det stiller store krav til alle. Det handler om dyktighet, men også om flaks.

- I sjakk vet du med 100 prosent sikkerhet at bonden din kan velte en annen brikke. I poker kan du i beste fall regne med en sikkerhetsmargin på 50 prosent. Det sitter ni spillere rundt hvert bord. Det summer i lokalet av sjetonger som skyves over bordet, av kort som fordeles og av pokerspillernes meldinger og bud. Hver spiller får to kort på hånden, som de sitter med gjennom hele spillet. I løpet av runden legges etter hvert fem åpne kort på bordet, som kan brukes for å sikre seg en god hånd. Samtidig sitter vi i utgangspunktet med 30.000 sjetonger hver.

Tre millioner i sjetonger

Andreas klarte å høyne antall sjetonger til tre millioner på et tidspunkt.

- Da lå jeg på tiendeplass av 140 spillere, sier han.

- Men så gikk det nedover.

Eller for å si det med referenten fra «PokerNews» som dekket begivenheten:

«Han plukket opp K-K på hånden og raiset fra tidlig posisjon. Han ble synt av spilleren som satt i storeblind, som han forøvrig tidligere hadde bløffet og hatt flere konfrontasjoner mot. Floppen kom med A-A-2 med to hjerter og begge spillerne checket. På turn kom enda en hjerter og motspilleren i storeblind bød denne gangen ut i front. »Flaxx« hadde nå nutflushdrag med hjerter konge på hånden og synte naturlig nok dette budet. På river kom en konge og Andreas forbedret hånden sin til fullt hus! Også denne gangen bød storeblind ut i front med et dobbelt så stort bud som på turn, og Andreas høynet dette budet. Dermed gikk storeblindspilleren direkte all inn og Andreas synte dette da det var lite å risikere ekstra. Storeblind viser opp A-K for bedre fullt hus enn Andreas - kjedelig sak!»