Ung fylkeskultur møtes på Ål

Michael Sarkkinen (16) og Tobias Branden (18) valgte å stille som DJ i årets UKM.

Michael Sarkkinen (16) og Tobias Branden (18) valgte å stille som DJ i årets UKM. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I helgen er det duket for Ung Kultur Møtes på Ål i Hallingdal med tettpakket program og mange konserter.

DEL

Hit kommer 350 unge deltakere fra Buskerud, som har tatt seg videre etter lokale ungkultur-møter i hele fylket.

I Ringerike stilte 13 unge talenter på scenen. 

Arrangementet kan feire 30 år i år, og fredag blir det stor bursdagsfest for alle deltakerne. Hele lørdag og søndag blir det forestillinger, workshops og kunstutstilling på Ål kulturhus.

Her skal ungdom fra hele fylket vise seg fram i fire forestillinger på scenen og i en egen kunstutstilling. I tillegg er ungdommene med på forskjellige verksteder og deltar på arrangementet som blant annet konferansierer, sceneteknikere, Unge Arrangører og UKM Media.

Liodden Kvartett, bestående av søsknene Inger (13) på cello, Johannes (11) på fiolin, Mathias (16) på fiolin og Synnøve (17) på bratsj, bidro med klassisk musikk på lokalmønstringen.

Liodden Kvartett, bestående av søsknene Inger (13) på cello, Johannes (11) på fiolin, Mathias (16) på fiolin og Synnøve (17) på bratsj, bidro med klassisk musikk på lokalmønstringen. Foto:

Ung kultur møtes

– UKM står for Ung Kultur Møtes, og det er nettopp det som gjør denne arenaen så spennende og unik. UKM har også hatt en drivende utvikling og satsing på helårlig drift både nasjonalt, regionalt og lokalt. Dette er ikke bare en arrangementsarena, men også en helårlig møteplass, prosjektkoordinator og bidragsyter i store deler av satsingen på ungdom i kommuner og fylker, sier Elisabeth Bjørke Knudsen, som representerer Buskerud Musikkråd og er fylkeskontakt for UKM Buskerud.

– I Buskerud har det vært arrangert UKM siden 1987, og det er ikke få ungdommer opp gjennom årene som har vært en del av dette. Likevel er det et konsept som med sine mange år stadig er i endring og fornyelse nettopp i tråd med det som jo skal speiles – ungdomskulturen, sier hun.

20.000 ungdommer

Over 20.000 ungdommer fra hele landet deltar hvert år i lokalmønstringer i over 400 kommuner, fylkesmønstringer i alle landets 19 fylker og en årlig landsmønstring, dette året i Sandnes. Dette er en møteplass, en visningsarena, en kreativ plattform og en læringsarena som er helt unik i sin sjangerbredde, form og uttrykk i å la ung kultur møtes. Det er også ungdommene selv som er med på å forme UKM ved å være aktive samarbeidspartnere, medarrangører og ha medbestemmelsesrett i alle ledd og prosesser.

Sara Qvan Olafsen (16) opptrådte med poplåten "Mama Knows Best" under lokalmønstringen.

Sara Qvan Olafsen (16) opptrådte med poplåten "Mama Knows Best" under lokalmønstringen. Foto:

Disse representerer Ringerike i fylkesmønstringen:

DJ-CPA (Crazy Party Animals) består av Michael Sarkkinen (16) og Tobias Branden (18).

De fire søsknene Inger (13) på cello, Johannes (11) på fiolin, Mathias (16) på fiolin og Synnøve (17) på bratsj utgjør Liodden kvartett.

Sara Qvan Olafsen har også tidligere fått være med videre i konkurransen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags