– UKM åpnet dører for oss, sier Hanne fra Seven Stars

Seven Stars: UKM har åpnet dører for dansegruppen fra Buskerud. Søndag 18. februar kan du se de som har meldt seg på UKM i Ringerike og Jevnaker i Bassgarasjen i Ringerike kultursenter.

Seven Stars: UKM har åpnet dører for dansegruppen fra Buskerud. Søndag 18. februar kan du se de som har meldt seg på UKM i Ringerike og Jevnaker i Bassgarasjen i Ringerike kultursenter. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

18. februar er det duket for UKM i Bassgarasjen. Har du tenkt til å se hvilke talenter som bor i distriktet?

DEL

Påmeldingsfristen har gått ut, men er du interessert i kultur kan du se ungdom mellom 10 og 20 år fra vårt distrikt på Ung Kultur Møtes (UKM) i Bassgarasjen i Ringerike Kultursenter søndag.

Ringerikes Blad ved Puls-redaksjonen har tidligere skrevet om Annette Ruste Henriksen og Caroline Moholdt som anbefaler UKM.

Variert underholdning

Under UKM kan barn og ungdom delta nesten med hva som helst – blant annet sang, dans, teater, band, film, kunst, litteratur, teknikk og som arrangør.

– Jeg oppfordrer alle til å delta, det har åpnet nye dører for oss, sier Hanne Gjestemoen (16) fra Nes, som deltok på landsfestivalen i 2017 med dansegruppa Seven Stars.

– Noe av det kuleste vi har gjort er å opptre på Telenor Arena – det ville aldri skjedd hvis vi ikke hadde vært med på UKM, sier Gjestemoen.

Dansegruppa var oppvarmere for 16.000 publikummere under MGPjr-finalen på Telenor Arena i år. Slike sceneerfaringer er verdifulle på mange plan, mener Hanne.

Stor deltakelse

UKM er Norges største kulturarrangement for ungdom. 25.000 ungdommer deltar på landsbasis hvert år.

– Målet for UKM i Buskerud i 2018 er å gi enda flere ungdommer i fylket opplevelsen og muligheten – kanskje vi kan få ny påmeldingsrekord, sa daglig leder i UKM Buskerud, Elisabeth Bjørke Knudsen i forkant av påmeldingen.

 – Buskerud er et svært sterkt UKM-fylke, med gode kommuner som drivkraften, og i 2017 hadde vi over 1.200 deltakere fordelt på 19 kommuner. I 2018 skal vi bli enda flere og vi jobber stadig med at det skal skje ting hele året, lover hun.

I tillegg til å opptre gir UKM ungdommer som vil være med på å arrangere UKM i sin kommune, eller kanskje har interesser innenfor teknikk og vil være med på å styre lyd eller lys muligheten til det.

– I tillegg har vi også ungdommer som er med i UKM Media og bidrar på flerkameraproduksjon, foto, tekst og sosiale medier, sier Bjørke Knudsen.

Plass til alle

Elisabeth Bjørke Knudsen fra UKM Buskerud understreker at UKM ikke er en konkurranse.

– UKM er først og fremst en arena for å møtes og utøve det man brenner for. Det sosiale er veldig viktig og det skal være gøy å være med, sier hun.

– Det finnes deltakere som har stilt opp på scenen med jojo og popping av popcorn, så her er det plass til alle.

LES OGSÅ:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags