Ung, fresh kultur i Bassgarasjen

Eirik Waadeland (17), Håvar Hanssen (17) og Magnus Tungen (17).

Eirik Waadeland (17), Håvar Hanssen (17) og Magnus Tungen (17). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

UKM-sirkuset valset inn i Bassgarasjen under Byscenen søndag 18. februar, og forventningene til de unge talentene var skyhøye.

DEL

Når man rundet svingen ved parkeringsplassen ble man møtt av flere klaser med fargerike ballonger, og man fikk en tydelig indikasjon på hva ettermiddagen ville bringe.

God stemning

Atmosfæren i det relativt lille lokalet yret av spenning, og man kunne høre latter og høylytt prat. I døråpningen ble man møtt av smilende fjes, og blant dem var hovedarrangørene Victoria Koch og Maurice Kramer. Disse er begge kjente personligheter innenfor UKM-miljøet, og er kontaktene til ungdommer i henholdsvis Ringerike og Jevnaker.

Dette er første gangen de to kommunene har arrangert UKM sammen på flere år, og første gangen de to jobber sammen om et såpass stort prosjekt. De er allikevel ikke nye i gamet, og har tonnevis med erfaring fra før. De beskriver samarbeidet som gøy, utfordrende og givende, og det ser vi et resultat av i form av smilende ungdommer og voksne rundt hvert et hjørne.

Variert program

12 spennende kulturelle innslag som skulle i ilden på scenen. Tross et publikum med laber interesse var det virkelig mange talenter som fikk utfolde seg, og vist fram det de var gode på. Sortimentet var også bredt, og det var verken for mye av det ene eller det andre. Alt fra deilig pop, til akustisk gitar og såre toner, til rocka band-jam og en råkul DJ-duo.

Vi blir også behagelig brakt igjennom det omtrentlig 1,5 timer lange programmet av de to konferansierene Sofie Krohn (18) og Kato Baade (18), som bød mye på seg selv og på knusktørre vitser. Tross noen flauser, har de god kjemi og bandt showet sammen.

Det mest bemerkelsesverdige må ha vært den forrykende avslutningen på opptredenene, der vi fikk en god dose progressiv metall. Noe som er langt ifra populærkulturens typiske toner, gjorde virkelig hele opplevelsen friskere.

Avslutningsvis fikk også de som hadde bidratt på andre kunstneriske måter stå på scenen og motta applaus.

Alle som var med på årets UKM.

Alle som var med på årets UKM. Foto:

Kunstnerisk

En av de som hadde utstilt sine verker var Henrik Nilsson (15), med flere flotte tegninger. Henrik har drevet med tegning og kunst i hele fem år og har store ambisjoner, blant annet sikter han mot å bli tatovør eller arkitekt. Han går for tiden på kulturskolen I Hønefoss, og er veldig fornøyd med dette.

– Jeg har alltid hatt veldig lyst til å stille ut kunsten min, og vise folk hva jeg er god for, forteller han.

– Det er også veldig positivt at det er gratis, og et lavterskeltilbud alle kan være med på. Det er også et fantastisk sted å bli kjent med nye folk, med spennende talenter på!

Henriks utstilling.

Henriks utstilling. Foto:

Kulturelt

Dette kan Emma Moen Solberg (16) også være enig i, som også er en del av de utstilte bidragene. Hennes bidrag var diktet «Snø». Hun har skrevet dikt aktivt i et drøyt år, og ble introdusert til det via skolen.

– For meg er skriving litt som terapi, forteller hun. For Emma er ikke UKM noe nytt, hun var med som arrangør i fjor, men ble inspirert til å stille i klassen «Litteratur» i år.

– UKM er noe jeg virkelig vil anbefale for alle! Det er fantastisk, og du kan vise fram akkurat det du er god til, konstaterer hun.

Satt i koselige, fargerike opplevelser, med flott lyd og lys, var dette alt i alt en fin kulturell ettermiddag, som bød på et vidt spekter av musikalske og sanselige opplevelser.

Noen vil kanskje påstå at kultur, musikk og scenekunst er dødt, men disse ungdommene motsier virkelig denne påstanden!

De kvalifiserte, til de regionale UKM-rundene, blir annonsert på UKMs nettsider innen 20. februar.

Disse deltok på UKM Ringerike

1. New Effort

2. Sara Qvan Olafsen

3. Celine og Rasmus

4. Robin Håkenrud Edvardsen

5.DJ CP

6. Annette Ruste Henriksen

7. Distortion

8. Ruun

9. Sigrid Synøve Nordby

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags