Ung kultur møttes på Bøndernes hus

FLERE KONSERTER: No Sense gleder seg til å spille på John Dee 10. mars og på UKM i Gran etter det.

FLERE KONSERTER: No Sense gleder seg til å spille på John Dee 10. mars og på UKM i Gran etter det. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag ble «Ung kultur møtes» (UKM) arrangert på Bøndernes hus i Jevnaker, med seks sceneinnslag og to utstillingsinnslag.

DEL

En jury med Ole Kristian Odden (formann), Aud Jorunn Wilhelmsen, Thea Winger og Mads Sørlie vurderte innslagene og ga tilbakemeldinger mellom hvert sceneinnslag.

31. mars arrangeres UKM Oppland i Hadeland kultursal og juryen skulle også plukke ut hvem som skulle representere Jevnaker der.

Ikke et lett arbeid for juryen.

Det var bandet «No Sense» og penn- og fargeblyanttegningen «Livets edle funksjoner», av Ane Martinsen, som til slutt ble plukket ut.

Flinke aktører

UKM handler ikke først og fremst om å «vinne», men er en flott mulighet for barn og ungdom til å vise fram det de driver med innen et vidt kulturbegrep.

I tillegg til Ane Martinsens tegning stilte Emma Moen ut skisser på A5-ark hun hadde revet ut av en skrivebok. Begge 15-åringene har det både i hender og fantasien.

På scena

De seks sceneinnslagene varierte fra coversanger, til dans og bevegelse, og egenlagd rock. Lina Holm Hauglien (15) og Sandra Stepanenko Nilsen (15) spilte piano og sang begge vakkert «Make me (cry)» av Noah Cyrus og Labrinth.

12-åringen Shanelle Jahnsen kastet seg ut i «Greedy» av Ariana Grande, før gjengen som kaller seg «Potatiscrew» med dans og tegn framførte «Sommerfugl i vinterland», til stor applaus fra publikum.

Julie Jakobsen sang «Smile», med et godt smil, til Charlie Chaplins melodi, før Morgan Brit Knaplund (13) tolket verdensstjernen Adele og «When we were young».

Gitarbasert rock

Til slutt spilte kvartetten «No Sense» to egenlagde låter, «When the light strikes» og «Rollercoaster». Gitarbasert rock, med popsnitt, førte de fire 16-åringene Haldor Knutsen, gitar, Magnus Tungen, bass, Markus Skogheim, trommer og Rasmus Aanje, gitar og vokal, til Hadeland kultursal 31. mars.

Bandet forteller at de har flere spillejobber.

– Markus er ny på trommer. Vi tre andre har spilt sammen ett års tid. Vi spiller egne låter og liker gitarbasert rock. 10. mars skal vi spille sammen med flere andre band på John Dee, forteller gutta.

LES OGSÅ:  – UKM er det vi gleder oss mest til hvert år

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags