Trøtte troll, kry kråke

BARNETEATER: Prinsesse Baronesse og Kråkeprinsen i «Trøtte troll og Kry kråke» som ble spilt for barnehagebarn av kulturskole-elever i Hønefoss onsdag.

BARNETEATER: Prinsesse Baronesse og Kråkeprinsen i «Trøtte troll og Kry kråke» som ble spilt for barnehagebarn av kulturskole-elever i Hønefoss onsdag. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Kulturskolens elever tok barnehagebarn med til berget det blå torsdag.

DEL

Der fikk de møte både en kry kråkeprins og prinsesse Baronesse, rimtusser og tussmørkesvermere, i et utdrag fra et stykke skrevet av Gunhild Anna Barsleth.

Det bød på både glade gleder og nifse hendelser, akkurat sånn som det skal være i eventyr. For selv om trolljenta Lille Pastill er veldig snill og prinsesse Baronesse veldig søt, så er det noen litt småfarlige og buldrete figurer i forestillingen også.

De to gamle mosegrodde trollene, Buldrebassen og Sinna-Guri, gjør sitt for å skape forviklinger og problemer for trollene, som legger en hemmelig plan sammen med Hoggtann-Harry, som er vaktmester i Berget det Blå.

Forestillingen ble godt mottatt av lydhøre barnehagebarn i to omganger i onsdag. De hadde til og med sørget for å plukke blomster til prinsesse Baronesse, og fikk boller på brett av Kråke-prinsen som takk.

Oppsetningen er et samarbeide mellom flere av kulturskolens krefter. Teaterverkstedets Camilla Løkvik Lingaas har regien og har innstudert stykket med aktørene, Anita Aarhaug har instruert slagverkerne og Gro Bjørnnes har dirigert kor og øvd inn sangene.

Og gjett om barnehagebarna syntes det var gøy! For alle på scenen var så flinke. Og så gikk det heldigvis veldig bra til slutt. Sånn som det skal i eventyrene.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags