Gå til sidens hovedinnhold

Tribute to Fontenehuset

Artikkelen er over 6 år gammel

Jon Richard Nettum Sandum leste om Fontenehuset i Ringerikes Blad, og fikk en idè: - Vi kan gjøre en veldedighetskonsert!

- Fontenehuset er et tiltak jeg utrolig gjerne skulle gitt støtte. Men som enkeltperson er det lite jeg kan bidra med, sier Nettum Sandum.

Men musikeren har fått med seg flere på laget for å sørge for midler som kan bidra til et bedre liv for alle som sliter i hverdagen.

- Bidrar gjerne

Elvis Tributeband har flere ringeriksmusikere i stallen og har allerede gjort konserter i beste sendetid på TV 2 og på Kielferger. Høsten er fullbooket.

- Men dette bidrar vi gjerne til, sier Øystein Hagen, som mener konserten blir helt i Elvis' ånd.

- Elvis var et omtenksomt og gavmildt menneske som ga rundhåndet til de som trengte det, sier Hagen.

Sammen med, blant andre Kristian Lysebråte, Jon Richard Nettum Sandum og Vidar Letho skal han sørge for en fengende konsert søndag 19. oktober, der hele inntekten går til Fontenehuset.

Overveldet

- Jeg er overveldet over responsen, sier Nettum Sandum.

- Tage Hybertsen leier bort Byscenen gratis. Ivan Makedonov i Tritonos kjører lyd og lys uten å ta en krone. Og alle musikerne stiller gratis opp. Nå håper vi bare publikum støtter opp, slik at vi kan overrekke en stor sjekk til et tilbud som gjør en forskjell for svært mange, sier initiativtakeren.

Rørt og takknemlig

Lederen av Fontenehuset, Annlaug Nielsen er rørt og takknemlig.

- Dette betyr uendelig mye for oss, som ikke støttes med faste statlige eller kommunale midler, sier hun.

- Det er som å få en fantastisk julegave, sier Wenche Lien og Hilde Thorsland, begge brukere av Fontenehusets tilbud.

- Dette betyr så mye for oss som vet hva Fontenehuset kan gi de som sliter med å finne mening i hverdagen, sier de.

Målet er å hjelpe mennesker tilbake til et sosialt liv, ordinært arbeid og studier. Medlemmer og medarbeidere jobber sammen om driften og medlemsskapet er gratis.

Dette er Fontenehuset:

Fontenehuset er et lavterskeltilbud som er åpent for alle med psykiske helseplager.

Fontenehuset er delt inn i to enheter, den ene konsentrert om kontor, administrasjon, arbeid og studie, den andre om service. Her jobber man med matlaging, kafe, vedlikehold, HMS-oppgaver, renhold og renovasjon.

Fontenhuset her også fritidsprogram som fylles med turgåing, spinning og sosiale turer, og sosiale aktiviteter, som faste klubbkvelder og kulturtilbud.

Fontenehuset bidrar med hjelp til å få struktur på hverdagen, styrke selvfølelsen, utvikle ressurser og ferdighet og ble inkludert i et fellesskap.

Per i dag er det åtte fontenehus i Norge. På verdensbasis er det over 300 fontenehus i alle verdensdeler.

Kommentarer til denne saken