To og en halv time tok det, fra staselige fanfarer satte det hele i gang. Da Radetzkymarsjen tonet det hele ut, hadde publikum fått være med på et av de mest varierte og innholdsrike konsertprogram denne journalisten har opplevd på lenge. HUK er i fin form!

Fra Strauss til Riverdance

Den delen av programmet HUK sto for alene varierte mellom evighetsmusikk fra Johann Strauss til moderne programmusikk der naturkrefter og menneskeskjebner skildres.

Fengende irske rytmer var på programmet og man rakk innom Tsjaikowsky og marsjen fra hans Nøtteknekkersuite.

Storbandklang- og tilhørende rytmer ordner korpset selv, for anledningen i gamle Broadway-hits og han vesle Hoa som var en H ...

Hønefoss Ungdomskorps spiller fantastisk rent og fint og har gode solister bortover i rekkene. Lørdag kveld imponerte en pikkolosolist på det irske og korpsets fagottist fikk også vist seg i tillegg til en rekke andre.

Virtuos galskap

Velkjente Stian Carstensen spiller ei rekke instrumenter med bravur og slenger godt med leppa i tillegg.

Solisten liker selvfølgelig trekkspillbyen Hønefoss godt, ettersom et av hans hovednummer er den om «Belg i solnedgang».

Trekkspillet henger visst alltid på fyren, når det ikke er en banjo som gjør det, eller ei fløyte som krever oppmerksomhet.

Han fikk publikum skikkelig med seg i flere solistnummer og innslag sammen med korpset. Han er spesialist på balkanmusikk, med det han kaller truede taktarter og ga til kjenne flere eksempler på sjangre fra romfolkets hjemtrakter.

Med musikk og tekster av eget opphav oppnådde han mye oppmerksomhet og applaus for den nevnte salmen til trekkspillets utbredelse og «Moss fisk og sexleketøy».

Også supervirtuos-stykket Nola ble publikumsverdsatt høyt.

Glemmer ikke Øystein

Øystein Olsen Vadsten har vært HUKs dirigent i ei årrekke. Han har nå fått en solid etterfølger i Espen Aslaksen, men Øystein vil huskes lenge for sin innsats.

På lørdag fikk han langvarig applaus og blomster, etter å ha kvittert for sitt hjertelige forhold til HUK med bestillingsverket «Nordsiamarsjen».

En solid marsj i svensk stil, som HUK er så glad i. Du hører den nok til våren!