Han burde vite hva han snakker om. Bakke har nemlig hovedrollen i den underfundige og kritikerroste forestillingen som ble spilt 35 ganger på 23 steder i fjor.

Og nå er de på ny turnè.

– En miniturnè, denne gang, sier Bakke, som sammen med musikere inntar Byscenen i Ringerike Kultursenter torsdag 14. april og reiser videre til Asker og Skien de neste dagene.

Underfundig

«Willie Nelson kjente mor mi» er en underfundig historie om Nils (Bakke) som kjører strøbil på Prærien. Nils har aldri hatt det store behovet for å reise. Ikke før i fjor og det som skjedde da han omsider bestemte seg for å finne far sin.

Forestillingen er en 90 minutter lang musikalsk monolog, der Knut Nærums tekst flettes sammen med Willie Nelson-låter. Forestillingen har ikke pause.

Medvirkende i teaterstykket er: Håvard Bakke (skuespiller og sanger), Frode Berntzen (musikalsk ansvarlig/gitarer/kor) Helge Harstad (bass/kor) og Trond Augland (trommer/kor). Regien er ved Janne Langaas, scenografien ved Kristin Bengtson.

– Her får publikum oppleve både latter og gråt og masse fin musikk, lover Håvard Bakke, som gleder seg til å spille forestillingen i Hønefoss.