Den nye lederen begynner i jobben 1. januar. Stillingen er i utgangspunktet et toårig engasjement på 75 prosent.

Hanne Brincker har tidligere vært produsent og regissør for friluftsteateret Bronsebukkene på Hadeland.

– I mer enn tre år har den administrative ledelsen av Buskerud teater vært basert på midlertidige løsninger, og det er derfor med stor tilfredshet teaterets styre i sitt desembermøte kunne gjøre vedtak om denne ansettelsen, etter en søknadsprosess som hadde bragt fram mange gode kandidater, skriver styret i en pressemelding.

Hanne Brincker har en allsidig teaterbakgrunn, både kunstnerisk og administrativt. I bunnen er hun utdannet skuespiller fra Bergen Teaterskole, har i 20 år ledet friteateret Landstryker’n, og hun har gjennom årene bygd opp bred erfaring også som regissør og produsent.

LES OGSÅ: Kristin ble bitt av teaterbasillen for 15 år siden og blir aldri lei 

Hun var ansatt på åremål som regissør og skuespiller ved Nord-Trøndelag teater (nå Turnéteateret i Trøndelag). Hun var sentral i å starte og bygge opp S-laget – sted for samvirkekunst – som var forløperen til det som senere er blitt Glasslåven Kunstsenter på Granavollen. Hun har også vært daglig leder for organisasjonen Teaterets Venner.

– Det som særmerker hennes profil er en solid profesjonell og kunstnerisk bakgrunn, kombinert med bred erfaring fra ulike samarbeid med frivillig kulturliv. Slik vil hun tilføre Buskerud teater en verdifull ressurs i møte med de oppgaver og utfordringer som ligger foran oss. Både styre og stab i Buskerud teater er svært glad for at Hanne Brincker vil slutte seg til laget vårt, og ser fram til samarbeidet med henne som daglig leder, uttaler styret.