Brageteatret er nemlig ute på veien med sin nye familieforestilling, «Brødrene Løvehjerte». 7. mars er det Ringerike kultursenter som står for tur.

Heltemot

Forestillingen er basert på Astrid Lindgrens klassiker ved samme navn, som kom ut første gang i 1973. Her møter vi brødrene Jonatan og Karl «Kavring» Løve, som har et sterkt søskenbånd.

Kavring er dødssyk, og som en trøstehistorie forteller Jonatan om landet man kommer til etter døden, Nangijala. Skjebnen vil ha det til at de begge lever korte liv, men at de gjenforenes i nettopp landet Nangijala. Men selv her i paradis lurer ondskapen. Brødrens løvehjerter banker, og begge tar opp kampen mot den onde ridderen Tengel og dragen Katla, og gjennom motet de viser, gjør de seg fortjent til hedersbetegnelsen som også er bokens tittel, «Brødrene Løvehjerte».

Lover magisk opplevelse

Det er den korte versjonen av en mye lenger historie. Men forestillingen rommer så mye mer. Det skal handle om døden, håpet, motet og de gode kreftene vi mennesker har i oss, og ikke minst om søskenkjærlighet så sterk at den krysser verdener.

De seks medvirkende på scenen tar i bruk musikk, skyggeteater, lys, lyd og dukker for å fortelle den vakre historien. Både for å gi varme og nærhet, men også skape trygghet for dem som opplever forestillingen i salen.

Regissøren for Brødrene Løvehjerte er Atle Knudsen, som til daglig jobber i NRK-Super. Medvirkende på scenen er Erlend Vikhagen, Hans Norman Røine, Silje Breivik, Mads Jørgensen, Kristian Winther og Joseph Angyal.

«Brødrene Løvehjerte» er egnet for barn fra fem år og oppover.

Forestillingen skal spilles for barnefamilier i flere byer i tillegg til Hønefoss; Drammen, Lier, Modum, Kongsberg, Geilo, Ål, Hemsedal og Gol fram til 25. mars. Den blir også vist for over 5.000 elever i 1.–4. trinn i skoler gjennom Den kulturelle skolesekken.

LES OGSÅ: «Jason Bourne»-regissør vil lage film om 22. juli