Talenter med stå-på-vilje

Pengegaver: Torsdag kveld fikk prisvinnerne overrakt en sjekk på 25.000 kroner, en flott bukett – og selvsagt servert en bedre middag signert Brasserie Fengselet. F.v. Anders Dahlberg, Ellen Sofie Aasheim (daglig leder i Kulturstiftelsen Fengselet), styreleder Runar Krokvik og Elisabeth Østvang Gundersen. Anette Antal kunne ikke delta torsdag grunnet kolliderende avtaler.

Pengegaver: Torsdag kveld fikk prisvinnerne overrakt en sjekk på 25.000 kroner, en flott bukett – og selvsagt servert en bedre middag signert Brasserie Fengselet. F.v. Anders Dahlberg, Ellen Sofie Aasheim (daglig leder i Kulturstiftelsen Fengselet), styreleder Runar Krokvik og Elisabeth Østvang Gundersen. Anette Antal kunne ikke delta torsdag grunnet kolliderende avtaler. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Anette Antal (22), Elisabeth Østvang Gundersen (22) og Anders Dahlberg (23). Merk deg navnene.

DEL

For blant 16 søkere ble alle tre håndplukket av juryen i Ringerike Sparebanks Kulturstiftelse til å dele årets stipendpris, Talentfondet Celledeling 2015, en utmerkelse som også gjør godt for lommeboka.

Både Østvang Gundersen, Dahlberg og Antal stikker av med en sjekk pålydende kroner 25.000, noe som kommer godt med for de unge kulturutøverne fra lokalmiljøet vårt.

LES OGSÅ: Talentfulle prisvinnere

Allsidig artist

– De tidligere vinnerne er alle kjempeflinke, så vi har litt å leve opp til nå. Samtidig motiverer det til videre arbeid, og åpner for flere muligheter, forteller Østvang Gundersen, som for tiden er aktuell i «Rockefroskene går helt til topps» hvor hun spiller rollen som Laila Snever.


Foto: Espen Ødegård

Lokalt er hun også leder for Frilynt-teateret, og har 3-årig utdannelse fra Bårdar innenfor musikkteater, med fordypning i sang og skuespillerfag. I høst var hun også castingansvarlig for Sara Johnsens spillefilm "Kjærlig hilsen Hønefoss".

– Selv om jeg bor i Oslo, er jeg en lokalpatriot. I den siste tiden har jeg jobbet mye på Hønefoss, og ser at kulturmiljøet vokser. Det er gøy å få lov til å bidra, og spennende å være en del av, sier den sympatiske artisten med mange jern i ilden.


Foto: Anette Marcelle Hallquist

– Veldig hyggelig

– Det er veldig hyggelig å motta stipendet. Det er med på å finansiere plata vi spiller inn nå med Knut Hem som produsent her i Hønefoss, forteller Dahlberg, som stadig er å se på lokale scener.


Foto: Mette Eriksen

Han har tidligere gitt ut EP-en «The Rusty Gold», nå står debutalbumet for tur, med både viser og rock på repertoaret for singer-songwriteren som allerede har 200 låter på samvittigheten.

Dahlberg er ofte å høre sammen med backingbandet "The Rusty Gold" som består av Daniel Odda (bass), Reidar Standahl Håndstad (gitar) og Bjørn-Arne Karlsen (trommer), alle tre vaskekte Hønefoss-gutter.

Bildetekst

Bildetekst


Foto: Anette Marcelle Hallquist

LES OGSÅ: Rockefot for Dahlberg & Co.

Ballett-talent

At begge, eller nær sagt alle tre vinnerne, er særdeles aktive, var tydelig ettersom siste kvinne ut var opptatt på annet hold torsdag.

Anette Antal er for tiden tatt opp i Nasjonalballettens ungdomskompani, etter å studert ved ballettlinjen ved Kunsthøgskolen i Oslo etterfulgt av større og mindre roller i nasjonale og internasjonale danseforestillinger.


Foto: Amber Hunt

– Dette er helt fantastisk, og en pengegave gjør at jeg kan bruke sommeren til å utvikle meg før store oppgaver venter, forteller 22-åringen fra Hønefoss, som for tiden er stasjonert i Tyskland.

Antal har en solid utdannelse i ryggen innenfor klassisk ballett, moderne ballett og dans, og startet ved Den Norske Operas Ballettskole allerede som 9-åring.


Leserfoto

Tre gode søkere

Under overrekkelsen torsdag løftet styreleder i Ringerikes Sparebanks Kulturstiftelse Fengselet, Runar Krokvik, fram den enkeltes prisvinners styrke og kvaliteter, og ga ros for gode søknader som utmerket seg blant mange andre lokale talenter. Juryen leverte blant annet følgende begrunnelse for tildelingen:

"Synes å være en hardtarbeidende jente som er villig til å legge ned det arbeidet som trengs for å nå de målene hun setter seg." (Om Elisabeth Østvang Gundersen)

"Har vist ved konserter på Ringerike gjennom de 5 siste årene at han har et talent innenfor sang og musikk som det er verdt å videreutvikle." (Om Anders Dahlberg)

"Har vært solistdanser ved en rekke oppsetninger i både inn- og utland, noe som viser at hun har et talent som verdsettes i ballett-verdenen. " (Om Anette Antal)

Øvrige medlemmer av styret er Alf E. Erevik (nestleder), Tone R Thoresen, Helge Stiksrud og Tove R Kvernberg.

Tidligere vinnere

Talentfondet Celledling er delt ut annethvert år til unge talenter siden 2005.

De aller første som fikk stipendet var Marie (Gisselbæk) Risan, (skuespiller) Inger Lindsjørn Norwich, (sanger) Marte Helleseter, (sanger) Madeleine Ossum (fiolinist) og Mona Grenne (skuespiller).

I 2007 fikk Monica Sik Holm,  (komponist,sanger og pianist) Anders Langset (trommeslager) og Rønnaug Rauk Sundling (sanger) stipendet.

I 2009 kunne Snorre Kiil Saga, (musiker) tegneren Morten Hval og musikeren Ragne Marte Gravdahl takke for stipend.

I 2011 var det Hanne Lilleeng Sætra (kunstner), Benjamin Olafsen Ree (filmskaper) og Petrus Christensen (skuespiller/sanger) som mottok stipendet.

I 2013 fikk danseren Kristoffer Brenden Solberg, fiolinisten Sarah-Erik Hurtado Bye og sangeren Nikoline Roarsdatter Christensen stipend.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags