Tittelen «Godt og Gale» forteller sitt om innholdet. Inspirasjonen er selvopplevd hverdag og mimring fra barndom og et innholdsrikt musikerliv.

Og akkurat denne gangen får også Ringerikes Blad litt av skylda for at bokproduktet foreligger.

Og dette sier han om den saken:

– Dette er den tredje boken min, og på samme måte som den første, så er Ringerikes Blad medvirkende, – ja, til og med utløsende årsak. Sist var det et spørsmål om et sommerminne fra barndommen som satte meg i gang, nå var det spørsmål om å skrive lørdags-epistlar. Alle epistlene så langt er med. Så takk til Ringerikes Blad for tuppen i rompa. Og det viser seg at lokalt stoff selger bra i lokalområdet. Og i mitt tilfelle så gjelder det også Sunnmøre, ikke bare Ringerike. Jeg var hjemme en tur forirge helg og satt på stand sammen med søsteren min som skriver barnebøker. Det var fantastisk trivelig. Mange gamle kjente i alle aldre å prate med, og godt salg, forteller Blindheim.

Riktignok på nynorsk, som er målet han fører i pennen. Vi får håpe han tilgir oversettelsen?

Blindheim fortsetter:

– Historiene er selvopplevde, det er regelen og den er uten unntak. Men det er klart at jeg har vinkla det litt, tatt med noe og utelatt det som er mindre viktig. Men slik må det nødvendigvis bli. Sånn er det vel også i høyeste grad for en journalist.

Snuttene er krydret med fargerike tegninger av sønnen Halvor. Og Svein Olav har tatt med mange flere historier enn de som har vært på trykk i Ringerikes Blad.

Nå forbereder han seg også på muntlige fortellinger fra boka når «Gutta på skauen» skal «Hjem til jul», både på Veien kulturminneparks museum og Sørsetra i desember.

Han har snakket med forlagsredaktøren (les: seg selv) og blitt enige om at boka allerede kan selges. Men den blir også tilbudt under konserter i desember, og er lagt ut til salg i Storgata 10 og på julemesse på Riddergården.

Blindheim er spaltist i Ringerikes Blad. Les noen av hans spalter: