Gå til sidens hovedinnhold

Strengelek til stor jubel

Artikkelen er over 9 år gammel

Drolsum stasjon viste et strålende samspill i Bysalen amfi fredag kveld.

Drolsum Stasjon og deres support Anders Dahlberg trakk fredag kveld full sal i Byscenen amfi og serverte en helaften med gledesfull strengelek.

Olav Risan innrømmet at de var spente på om det kom noen, da han ønsket velkommen til en tilhørerskare i feststemningen. Drolsum stasjon har ikke så mange års fartstid, men forventningen i salen om at det ville bli en fantastisk konsert, var merkbar.

Innfridde

Anders Dahlberg, ung låtskriver med hjerte for bluegrass og tekster med livsvisdom, ble tatt varmt imot. Han vrengte lommene som var fulle av munnspill i forskjellige størrelser, før han tonesatt seg selv med fantastisk gitarspill og ga et entusiastisk publikum noen av sine egne låter.

– Love her any ways she wants, sang Dahlberg, i sin kjærlighetsvise. Scenen var rigget med en sofa av gammel årgang og en stereobenk anno 50-tallet, samt levende lys. I en av sine tekster hyller Dahlberg den kanadiske låtskriver, vokalist og gitarist Neil Young, som uten tvil er en inspirator. Dahlberg ga også gjenhør med låta «Three birds» som er på CD-en «Krafttak for kultur».

Bluegrass og irsk

Drolsum stasjon ble hyllet da de entret scenen og startet strengeleken i et heftig samspill, krydret med soloer på gitar og mandolin, og publikum takket med stor jubel.

– Du er min skatt. Møt meg når dag blir til natt, sang Olav Risan. De hevdet at tidens mest kjente bluegrassband var The Beatles. Låten «Help» har Drolsum Stasjon laget sin egen tekst på, om hvordan det er å gå ned for full telling når man er forelsket.