Strålte på scenen

 Med glimt fra Peer Gynt og selvopplevde historier underholdt og gledet Toralv Maurstad en fullsatt sal.

Med glimt fra Peer Gynt og selvopplevde historier underholdt og gledet Toralv Maurstad en fullsatt sal. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Trekkspillkafeen er alltid godt besøkt. Søndag var det ekstra mange som ønsket å møte skuespiller, instruktør og tidligere teatersjef, Toralv Maurstad.

DEL

Ringerike trekkspillklubb samlet stinn brakke i Bysalen Amfi søndag kveld.

Publikum satt tett rundt bordene. Det var høy stemning da de tradisjonen tro stemte i på den første allsangen i heftet.

- Syng og le... glem alt det som er trist, sang de av full hals, med god støtte fra trekkspillerne Steinar Eriksen, Erik Tangen, Svein Egil Sørlie, Øystein Eriksen, Frank Andersen, Grete Felberg, Bjørn Folke Persson, Erlend Enger, Linda Enger, Trygve Madsen, Herbert Sandli, Thorbjørn Eriksen og Jan Andreassen (gitar), Jan Ekornrud (bass) og Thomas Nystrøm (trommer).

Illusjonenes mulighet

På trekkspillorkesterets repertoar sto klassiske stykker av Johan Sebastian Bach og viser av Vidar Sandbeck. Forsanger på denne trekkspillkafeen var Erling Kleven.

Toralv Maurstad ble mottatt med rungende applaus. Han startet med å definere hva fantasiens og illusjonens muligheter. For Ibsen og Grieg resulterte det i storverket Peer Gynt.

Maurstad skildret miljøet fra 1800-tallet i Gudbrandsdalen, så man så det for seg og mimret over opptredener sammen med Wenche Foss.

Sterkt grepet

- Bukkerittet er så krevende å fremføre at det ikke bare krever inspirasjon, men også mye kondisjon, sa Maurstad.

Han fortalte hvordan han som skuespiller har opplevd å bli så sterkt grepet at han kjempet mot å briste i krampegråt på scenen, slik som da han hadde mistet sin seks måneder gamle sønn.

Forsamlingen vred seg i latter over Maurstads selvopplevde historier, som er i hans selvbiografi «For et liv», som han signerte i pausen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags