Største Strømsodd-presentasjon på sju år

INTERIØRER:Morten Strømsodd med serien av interiørbilder fra Riddergaarden.

INTERIØRER:Morten Strømsodd med serien av interiørbilder fra Riddergaarden. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Morten Strømsodd er det første som har fått lov til å male Riddergaardens indre rom.

DEL

Når billedkunstneren Morten Strømsodd presenterer sin kunst på Veien, gjør han det med en unik interiørserie fra Riddergaarden. Det er første gang noen har fått lov å male Riddergaardens indre rom. Det finnes derfor ingen bilder som presenterer stedet innenfra. I sommer, helt fram til 29. august, skal bildeserien på fem bilder pryde veggene i museet på Veien.

- Jeg håper de blir solgt samlet, og at de blir i Ringerike og kan vises for publikum etter at denne utstillingen er over, sier Strømsodd, som også har laget trykk av bildene for salg.

Han har i mange år konsentrert seg om landskap og de ytre rom, i tillegg til portretter og aktmalerier. Dette er også bilder som er med i utstillingen på Veien når den åpnes torsdag.

- To tredjedeler av bildene er aldri vist tidligere, sier Strømsodd, som er spent på mottakelsen.

- Dette er den største presentasjonen jeg har siden 2003.

Han har malt Riddergaard-interiører på 15 skritts avstand og skildret den gamle bygårdens indre historie til minste detalj. Hvert eneste bilde på de gamle veggene, mønsteret på stolene, fjærpennene på skrivebordet og sengeklærne på soverommet er med.

I sterk kontrast står interiørene fra hans eget atelier, med hvite, rene flater der lyset lager liv og kontraster. Rom som står klare til å fylles med liv.

- Jeg jobber i serier, sier Strømsodd, som gleder seg til å kunne vise fram bildene sine i sommer. Selv skal han konsentrere seg om nye prosjekter.

- Jeg trives med å male på stedet. Enten det gjelder friluftslandskap eller interiører. Nå skal jeg ut i sommeren og finne nye motiver.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags