Gå til sidens hovedinnhold

Storslagent og grensesprengende

Artikkelen er over 9 år gammel

Monica Sik Holm befestet med lørdagens konsert hvilken stor artist hun har blitt.

Monica Sik Holm, med et knippe like fremadstormende musikkvenner fra inn- og utland, gnistret på scenen med sine egne musikaler under konserten på Bysalen Amfi lørdag.

Med «The voices within me», sunget av gjestene Benjamin Stratton og Luke Foster, var listen lagt høyt for en to timers strålende konsert.

Monica Sik Holm var hjemme på snarvisitt. Hun er ferdig med studiene ved The Liverpool Institute for Performing Arts til våren.

Stor stemmeprakt

Under konserten fikk Monica Sik Holm vist både bredden og dybden i en praktfull stemme. Og hun fikk befestet hvilken stor artist hun har blitt. Utviklingen av stemmen har vært formidabel. Nå er hun på full fart opp og fram på de store scener. Hun forteller at hun skulle rett tilbake til audition i London. Der har hun gått videre, men vil ikke opplyse i hvilken stor konkurranse.

Det skulle bli plenty med smakebiter fra hennes musikal «Angel Dust».

Og mer musikalsk englestøv fra hennes rikholdige produksjon av musikaler, slik som fra musikalen «Bucuresti» som hun har oversatt til engelsk og fremført i Liverpool. Med innlevelse sang hun «An orphan´s song of sleep», om drømmer som kan bli virkelighet og høstet enormt bifall. «My false heaven», også fra musikalen Bucuresti, sunget av Ben Stratton, er Monica Sik Holms tekst som hun dedikerte til sin avdøde søster.

Grensesprengende

Hennes musikaler klinger like storslagent som de mest kjente klassikere. Samtidig er hun grensesprengende, både tonemessig og i valg av temaer. Det ble en konsert med stort spenn fra det høytidsstemte og pompøse til varme og vare om kjærlighet og til musikalske fyrverkerier, spritet opp med gitarsoloer og trommer.

Under konserten hadde hun tonestøtte fra det lokale bandet Yang Breakers, med Syver Storskogen (tangenter), Fredrik Hallsteinsen (gitar), Fredrik Karlsen (bass) og Anders Langset (trommer) – fire veletablerte musikere som også tar høy musikkutdanning. Fiolinist Madeleine Ossum krydret stemningen ytterligere.

Sterkest var finalen med sangen «Coming Home», i duett med hadelendingen Thomas Gregersen.