Den allsidige musikeren Øystein Hagen fikk æren av å åpne selve festivalen med noen numre som satte stemningen, før det var tid for åpningstale, snorklipp og folk offisielt ble ønsket velkommen.

Velkomsthilsen fikk publikum av Gøran Stensrud. Han har selv vært med å grunnlegge flere bluesklubber.

- Men jeg spiller ikke selv altså, jeg er bare skapt til å høre på, sier han og pekte på ørene. Og sånn må det være.

Tilstede på åpningen var også Bodø-paret Geir-Anders Norlid og kona Liv. Geir-Anders er radiovert for en populær blueskanal på nettet som heter Blå resept ”blues & bullshit”. De er kommet ens ærend til Hønefoss for Bluesfestivalens skyld, og gleder seg til å høre hva Hønefoss kan by på.

Kjell B. Hansen entret scenen og satte seg godt til rette foran mikrofonen.

- Dette er en fødsel, og en fødsel er alltid en gledelig nyhet, sa han fornøyd, og ønsket bluesfestivalen lykke til. Jeg vet jeg har mange med meg når jeg sier jeg håper dette kan bli en årlig tradisjon, sa han, og la til at han gledet seg til Hønefoss kunne danke ut festivalen på Notodden.

Kommentaren høstet mye latter.

Styreleder for Det Europeiske Bluessenteret på Notodden, Matz Sandmann, ga arrangementet skryt for at de hentet inn musikalske krefter utenfra.

- Men det er flott at dere satser på lokale krefter, for det er alltid viktig. Jeg forventer at det blir mye lokal blues etter hvert i Hønefoss, en Ringeriks-bane-blues for eksempel, bør komme på banen ganske fort, sa han, sa han mens folk lo godt av kommentaren.

Etter Sandmann var Gøran Stensrud kjapt tilbake på scenen og forlangte at initiativtakerne til festivalen måtte klippe snor, ellers ble det ingen offisiell åpning. Randi og Åge Nymoen gjorde lattermildt som han sa, og ganske snart kunne festivalen offisielt bli erklært åpnet.

Festivalen kan by på et spennende program i løpet av helgen med mange spennende artister innen blues og bluegrass sjangeren; Hard to handle Bluesband, Vidar Letho half man band, Tim Scott alias Ledfoot, Knut Hem, AdHoc Bluesband, Shuffle Kings, First Train Rockn´n Roots Band, og Trampled Under Foot.

Etter det oppsatte programmet i festivalteltet på Gladtved i kveld blir det bluespub på Kooperativen. Kommer du?