Stipend til talenter

Artikkelen er over 14 år gammel

Fem glade vinnere blant 20 søkere mottok tirsdag hvert sitt stipend på 20.000 kroner fra talentfondet Celledeling, som er opprettet av Ringerikes Sparebanks Kulturstiftelse.

DEL

Det er første gang det nyopprettete talentfondet deler ut stipendet, og denne gangen var det fem kvinnelige mottakere som var de heldige vinnerne.

Leder Ragnar Nøklebye i kulturstiftelsen delte ut stipendene og blomster til vinnerne i Fengselet, hvor det også ble servert deilig mat på dommerpodiet.

Kandidatene Inger Lindskjørn Norwich, Marte Helleseter, Marie Gisselbæk, Mona Grenne og Madeleine Ossum viste tydelig at de satte pris på tildelingen, og alle mente det betydde svært mye for dem at dette skjedde lokalt.

Det krever en del økonomisk å nå de målene man har, og at man får støtte fra nærmiljøet er jo også en verdifull aksept på at det en tror på og drømmer om går an å nå. Det er også ganske avgjørende for å få gjør det man vil, og at man får litt mer spillerom, synes de fem.

For Madeleine Ossum kom dette stipendet rimelig overraskende. For en ukes tid siden fikk hun også stipend fra Norsk kulturskoleråd, og hun ble selvsagt både overrasket og glad over igjen å være blant de heldige.

– Jeg visste mindre om dette stipendet som det var mer usikkert om jeg ville få. Det er kjempegøy at det skjer og helt tilfeldig at det kommer så tett på det forrige, sier Madeleine.

Ragnar Nøklebye hadde merket seg flere sider ved kandidatene som han trakk fram under utdelingen, og felles for alle er at de talentfulle ungdommene har klare ambisjoner om å gjøre kunsten til sitt levebrød.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags