Sterk og sunn med 3D Strength

Instruktør Trude Nereng.

Instruktør Trude Nereng. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Nå gjelder det å være sterk og sunn i stedet for å være tynn, skal vi tro høstens treningstrender. Enten du foretrekker meditativ styrke, tradisjonell coretrening basert på både styrke og kondis, eller full fart med dans og musikk, så finnes det gruppetimer for enhver smak.

Det varsles om storinnrykk på landets treningssentre denne høsten.

Jivamukti yoga

Det finnes mange forskjellige grener innen yogapraksis. Denne høsten kan du prøve deg på Jivamuktiyoga, en dynamisk yoga som praktiseres til musikk.

Karina Kibsgård, er utdannet ballettpedagog og yogainstruktør.

- Yoga er en helhetlig praksis, og går på balansen mellom kropp og sinn, sier hun.

- Trening handler generelt om å utfordre kroppen på forskjellige måter, og variasjon er nøkkelen til suksess, sier hun.

Her handler det om bevegelighet med styrke, smidighet i harmoni med det mentale. Du må være til stede i din egen kropp og fokusere på det du gjør, dette gir en god meditativ effekt, sier Kibsgård.

- I en travel hverdag blir balansen fort skjev, mye stress og ensidig belastning krever sitt. Her fokuserer vi på gode intensjoner og tanker. Dette gir både mental og fysisk styrke som forebygger skader, både i kropp og sjel, sier hun.

- Alle praktiserer ut ifra nivået de er på, så det gjør ingenting om du er fullstendig nybegynner, sier hun overbevisende.

3D Strength

- Det er lettere å ha en god holdning hvis du har sterk muskulatur, man må passe på ryggen sin, sier instruktør Trude Nereng.

Hun er utdannet på Norges idrettshøgskole og ser mange fysiske plager forbundet med en lite aktiv livsstil og statiske sittestillinger på jobb.

- Her jobber vi virkelig tredimensjonalt, og øvelsene er kombinert med rotasjoner. Øvelsene er basert på hverdagsbevegelser og styrker kjernemuskulaturen. Trening forebygger muskel- og skjelettplager, og styrker deg så du tåler flere utfordringer, sier hun entusiastisk.

Love2dance

Dansetrenden lever fortsatt i beste velgående. Love2dance er timen for deg som liker å bevege deg til musikk.

- Vi prøver å treffe alle med noe de liker sier danseinstruktør Nina Raastad, og ramser opp alt de er innom i løpet av en time; Afro, hip hop, disko, 80-talls, 60-talls, showdans, cha-cha-cha, rock, klassisk ballett ... i skjønn harmoni.

- Trinnene holdes enkle, men jeg kjører samme konseptet hver gang, så det lønner seg å være med noen ganger. Da snakker vi om skikkelig danseglede og at det er deilig å bevege seg, sier Raastad fornøyd.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags