Stand-Up & Revylinja ved Ringerike folkehøgskole er Norges eneste linje i sitt slag, og lokker komiske talenter fra hele landet.

Roser regissøren

20 elever har lagt sine kreative hoder i bløt for å lage sketsjer og sangnumre med tilhørende koreografi. Ved roret står lærer Marie Risan, som er til stede med instruksjoner og veiledning.

– Med den erfaringen Marie har, gir hun oss nye arbeidsmetoder og måter å tenke på. Hun motiverer oss også til å ikke kun være opptatt av at det skal være gøy på forestillinga, men også før.

Det sier Sigurd Li Johnsen (19), en av elevene på skolen. Han innrømmer også at han står midt i noen hektiske dager.

– Oppkjøringa før revyen har vært fylt med mye jobbing. Det har likevel vært utrolig gøy, særlig fordi vi har så god stemning i klassen, og da er det lett for oss å komme med gode ideer. Det er en fryd å jobbe med de andre, og jeg tror det blir en enda større fryd å stå på scenen sammen med dem!

Smash!

Navnet på revyen er "Smash!" med underteksten "det skal godt gjøres å se bare én!". Bakgrunnen for navnet er at elevene deler seg i to og får ansvaret for hver sin akt.  Det vil si at man som publikum får muligheten til å se to forskjellige revyer, med forskjellige aktører i hver halvdel. Dermed skal det, som teksten tilsier, godt gjøres å se bare en. Sigurd har god tro på at revyen vil falle i smak.

– Jeg gleder meg voldsomt, selv om jeg kjenner på nervene. Det beroliger meg å se på de flinke folkene rundt meg, og de hysteriske sketsjene vi har laget som jeg vet folk vil like.

I helga skal scenen på Ringerike folkehøgskole blant annet få besøk av Hønefoss-losen, Anne B. Ragde, et menneskelig trafikklys og en i overkant eksentrisk foredragsholder. Revyen er også et eksperiment som de fleste av elevene opplever for første gang: det å putte alle mulige slags rare, morsomme og teite ideer i en kvern, uten å være helt sikker på hva som kommer ut på andre siden. Resultatet er alle spente på.

Nylig samarbeidet elever fra Musikklinjen ved Ringerike videregående med elever fra danselinja, musikallinja, standup og revy ved Ringerike folkehøgskole om et musikkprosjekt. Les mer om forestillingen her: Unge talenter skinte på scenen

LES OGSÅ: Nå er billettsalget til årets Hønefossrevy i gang