Gå til sidens hovedinnhold

Sprudlende Taube-hyllest

Artikkelen er over 10 år gammel

Ringerikingene forsvant etter konserten ut i juninatten syngende på "Rosa på bal".

Det var magisk på Byscenen da gode krefter fremførte Taube for fullsatt sal søndag. Anført av en sprudlende og fra tærne til ytterst i fingerspissene musikkformidlende leder av Ringerike Trekkspillklubb, Steinar Eriksen.

Med inderlige tolkninger fra svenske Göran Fristorp og vakre viser fra Marte Helleseter og gode innspill fra Anita Hol og Erling Kleven ble det en kveld der ringerikingene forsvant ut i juninatten syngende på "Rosa på bal."

Vakkert

Med mange andre melodier av den legendariske visedikteren, artisten, cowboyen og eventyreren i hodet. I arrangementer som fikk frem melankolien, sartheten, kjærligheten, våren og den vakre sommeren og de eventyrlige historiene om alle Taubes figurer. Fra vakre Pierina via Lillan og flickan i Havanna og Pepita og Rosita og Fritiof og Carmencita og Calle Schewen og Rønnerdahl og farmer Løfgren og alle de andre som opptrer i hans over 250 sangskatter.

I en konsert der det ble budt på 22 perler. Sprudlende sammenbundet av Ole Johnny Haugerud.

Arrangementene

Note-notert og innstudert av Steinar Eriksen med god hjelp av bror Øystein med så stort hell at Göran Fristrop ikke var i tvil om at Evert Taube ville takket inderlig for hjelpen. For selv kunne ikke trubaduren en note.

Men han kunne formidle livet og musikken. Og får god hjelp fremdeles til å formidle det videre. Av sangere som Göran Fristorp. Som med sonor stemme og inderlighet synger om "Sommarnatt" og tar oss med i en smektende "Calle Schewens vals" og forteller om farmer Løfgren og "Himlajord". Som sammen med Marte Helleseter hadde en vakkerversjon av "Nocturne" og som overbeviste om at "Så skimrande var aldri havet".

Taube-tolker

Marte har sunget Taube i hele vinter og har funnet Taubes tone når hun er lengtende Lillan som skriver brev til pappa eller en dansende Pepita eller Rosita som alle sjømenn vil ha.

Og Anita Hol og Erling Kleven begeistret med sine tolkninger av Flickan i Havanna og en dansende Rønnerdahl og ikke minst et spennende møte i Monsunen.

Publikum ville høre mer, da hele ensemblet fremførte Fritiof Anderssons Parademarch. Og ingen fikk gå hem til "söder" før Rosa på Bal hadde danset over scenen sammen med Andersson.

Tusen takk for Taube.