Spent stemning på audition

Nora Høistad (14), Ingvild Hylland (14) og Henrik Alsmark (12) var klare for å vise seg fram i Alexandergården, og håper selvsagt på at de skal bli plukket ut.

Nora Høistad (14), Ingvild Hylland (14) og Henrik Alsmark (12) var klare for å vise seg fram i Alexandergården, og håper selvsagt på at de skal bli plukket ut. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Det lå stor spenning i luften og konsentrasjonen var på topp da det ble holdt musikalauditon i Alexandergården.

DEL

For selv om alle er flinke er det ikke alle som kan få en rolle i musikalen "Music a`la carte".

- Vi ser etter de rette holdningene og det rette utrykket hos deltakerne, forteller Hilde Dahlen.

- Det gjelder å gi jernet på audition og å vise evne til å stå på. I år søker vi deltakere i alle aldersgrupper, helt opp til 50 år, forteller hun.

Først og fremst morsomt

Det manglet ikke på "stå på"-vilje hos Henrik Alsmark (12), Ingvild Hylland (14) og Nora Høistad (14) da de var på audition for dem mellom 10 og 15 år tirsdag.

- Alle tre har vært med på musikaler før, forteller Henrik.

- Jeg var nervøs for en halvtime siden, men nå forsvant det helt. Dette er jo først og fremst morsomt, men det er også spennende å se hvem som får være med på musikalen. Alle her har kjempelyst til å være med, forteller han.

Ingvild og Nora var mer nervøse enn Henrik rett før audition.

- Jeg er ganske nervøs. Det er jo først og fremst fordi jeg har så veldig lyst til å komme med på musikalen, forteller Ingvild.

Hun har tidligere vært med på musikalen Peter Pan.

- Det var kjempemorsomt å være med, og jeg lærte utrolig mye. Alt er så proft, og det hadde vært fantastisk å få være med på enda en oppsetning, mener Ingvild.

Todelt audition

I en musikal skal ikke aktørene bare kunne synge eller danse - de skal kunne begge deler.

- På audition tester de oss i både sang og dans. Dansen fungerer slik at alle som er på audition står sammen og lærer en dans. Da kan de se at vi klarer å lære oss en koreografi og at vi har den rytmen som trengs, forteller Ingvild.

Dansen kan være vanskelig nok, men det er ikke den de fleste gruer seg mest til.

- Mens vi holder på å danse blir vi tatt ut fem og fem. Da blir vi tatt med opp på kontoret til Hilde, hvor vi må vise at vi klarer å synge. Det er syngingen som er det skumleste, forteller hun.

- Bør være nervøse

Dahlen selv vet at det er mye nerver hos deltakerne.

- Dette er en audition, og da bør de være nervøse, mener hun.

- Likevel handler det om å ikke la nervene ta overhånd. Noen ganger ser vi at de sliter, og da får de lov til å prøve igjen. Vi er strenge, men vi er også ganske snille, smiler hun.

Også for voksne

Torsdag er det prøvesynging for de opp til 50 år på Hole kulturskole.

- Det er nytt av året at vi tar med voksne aktører også, forteller Hilde Dahlen.

- Det vil komme mellom 6 og 10 voksne. Jeg skulle ønske dette antallet var høyere, men jeg tror vi har fått ut for lite informasjon om dette. De voksne skal ikke gjennom en audition - de skal bare prøvesynge. Blir det for få som kommer i dag får vi ta en ny runde senere. Ellers er det veldig mange dyktige ungdommer som kan gi ensemblet den fylden vi trenger, forteller hun.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags